Obavijesti

News

Komentari 340

Tisuće HDZ-ovaca su na skupu: 'Kolinda je istinski domoljub'

Tisuće HDZ-ovaca su na skupu: 'Kolinda je istinski domoljub'
3

Na skupu će govoriti i premijer Andrej Plenković koji je već nekoliko puta ponovio kako je uvjeren da će kandidatkinja HDZ-a pobijediti na izborima za Predsjednika RH

VIDEO

U zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović održava završni predizborni skup.

Na skup je stiglo nekoliko tisuća ljudi, ali dvorana nije dupkom puna.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kolinda Grabara-Kitarović zajedno sa suprugom Jakovom stigla je na predizborni skup te u pratnji predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića.

Cijela dvorana je skandirala. Publika kliče: 'Pobjeda, pobjeda'. Dvoranom su svirale brojne domoljubne pjesme i vijore se hrvatske zastave.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:57

Na skupu će govoriti i premijer Andrej Plenković koji je već nekoliko puta ponovio kako je uvjeren da će kandidatkinja HDZ-a pobijediti na izborima za Predsjednika RH.

Videovezom su se javili splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Prave ovacije publike dobio je upravo Jakov Kitarović, a voditelj na skupu je rekao kako je on "najizdržljiviji Hrvat".

U stožeru kažu da neće svirati poznati i razvikani glazbenici, ali će biti zastupljena glazba iz svih krajeva Hrvatske, od Dalmacije, preko Slavonije do Zagorja. Nakon četvrtka u Ciboni, Grabar-Kitarović u petak se seli u Vukovar gdje će biti posljednji predizborni skup.

Zagreb: Završni predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović

Velike ovacije i skandiranje dobio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako su svi dosadašnji govornici održali sličan govor kao da su se dogovorili.

- Grabar-Kitarović je istinski domoljub. No, domoljublje se ne govori, ono se živi. U zadnjih pet godina imali smo ženu koja je utjelovljenje domoljublja. Nemojte da vas zavedu. Izađimo u nedjelju i izaberimo našu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović - rekao je Penava kojemu je publika vikala: “Vukovar, Vukovar”.

Premijer Plenković jedini nije pljeskao na završetku njegova govora, već je tipkao po svom mobitelu.

Brkić: Vratimo dite materi! 

- Evo mene moji ljudi, nisam nestao. Tu sam - počeo je s govorom Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a.

- Odmah ću reći, bio sam, jesam i bit ću za Kolindu. Pozdravljam vas starim hrvatskim pozdravom: "Hvaljen Isus i Marija". Želimo pozdraviti predsjednika stranke Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića. A poseban pozdrav Kolindi Grabar Kitarović - grmio je Brkić te nastavio:

- Znate koga smo maknuli prije pet godina iz Banskih dvora i s Pantovčaka. Ne želim im ni ime spominjati. Nije ova država stvorena na tekovinama komunizma, nacizma i fašizma. Stvorena je u Domovinskom ratu, pod vodstvom Tuđmana. Zato moramo izaći u nedjelju na izbore i izabrati Kolindu za našu predsjednicu - vikao je Brkić te u zaključku čestitao svima naredne blagdane.

Zagreb: Završni predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović

- Vratimo dite materi. Vratimo naš narod HDZ-u. Jedini HDZ s našom predsjednicom odgovorno plovi na ovom hrvatskom brodu. Protukandidate ne želim spominjati. Njima i njihovim obiteljima i prijateljima želim blagoslovljen Božić, sretnu novu godinu i da rade ono što su do sada radili - rekao je Brkić.

Plenković: Hvala ti, Kolinda 

Govor je držao Andrej Plenković. Dobio je veliki pljesak.

- Ljudi 20:10 sati je. Ovi naši drage kolege tri minute govora drže 10-15 minuta. Nema bolje predsjednice od Kolinde Grabar Kitarović. Idemo do pobjede. Živjeli. Do pobjede - glasno je vikao je Plenković dok je Kolinda pisala bilješke u svoju tekicu.

- Pratim sve što radi, za decentralizaciju, za veća prava za sve one kojima je to potrebno. Imamo još puno posla. Zajedno smo učinili puno i zajedno s predsjednicom učinit ćemo još više za hrvatski narod. Drugi je cijene i kažu da bi bili sretni da imaju ovakvu predsjednicu. Zajedno radimo na pravima branitelja, zajedno smo vratili 30. svibnja, hvala ti Kolinda - pričao je premijer.

Jandroković: U HDZ-u nema podjela 

Prije premijera govorio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Tri dana je ostalo do izbora, i sada svi zajedno moramo stati iza Kolinde. Slušali ste moje prethodnike. Nema u HDZ-u podjela, svi smo zajedno i to ćemo pokazati u nedjelju. Naša Kolinda zaslužila je da stojimo čvrsto iza nje zato što je s Vladom radila da Hrvatska bude stabilna zemlja, gradila je imidž Hrvatske u svijetu - rekao je Jandroković i nastavio da će pokazati tko je najjači.

- Zato što je napadaju zato što nikada u hrvatskoj povijesti nije bilo prljave kampanje protiv jedne kandidatkinje. Iz inata pokazat ćemo svima tko je boji tko je najbolji. Kakvi su protukandidati. Je l' oni žele zajedništvo. Samo razmišljaju kako što više udariti, Je l' ste slušali Milanovića, kandidata SDP-a. Svašta sam rekao ovih dana. Jednu stvar nisam i sada ću reći. Čovjek koji je rekao da u vukovarskoj koloni nema mjesta za pristojne ljude neće biti predsjednik RH. Ne može politički nasljednik Mesića i Josipovića biti predsjednik. Ali ne može niti onaj drugi koji je bio stvaran kao neki veliki projekt, veći domoljub, veći Hrvat nego što smo mi. Dogodilo se sučeljavanje. Vidjeli smo slabašnog kandidata bez vizije, za razliku od Kolinde - kazao je te pozvao sve da izađu na glasovanje.

- Razgovarajte s onima koji su imali neke dileme, pozovite ih sve. Već u prvom krugu moramo pokazati tko je najjači tko je najbolji - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda