News

Komentari 60

'Tjerao ju na seksualne odnose nakon operacije i tukao u ranu'

Požalila se da ju je redovito vrijeđao i omalovažavao, tjerao je da obavlja poslove koje zbog zdravstvenog stanja nije mogla obavljati, prisiljavao je na seksualne odnose poslije teške operacije

Muškarca iz okolice Zadra policiji je prijavila supruga jer je, kako kaže, godinama trpjela njegovo fizičko i psihičko zlostavljanje. Njega su u srijedu ispitali kod općinskog državnog odvjetnika, a potom priveli na Županijski sud sucu istrage Hrvoju Viskoviću, uz zahtjev za određivanjem istražnog zatvora. Sudac je ispitao osumnjičenog muškarca i pustio ga na slobodu, javlja Slobodna Dalmacija.

Nije smatrao potrebnim zadržati ga za rešetaka:

– Nije bilo razloga. Dosad nije bio osuđivan ni prijavljivan. Zadržavanje u pritvoru krajnja je mjera, a kod ovakvih, razmjerno starijih osoba, procijenio sam da je dovoljno izreći mjere opreza i zabranu prilaska oštećenici, izjavio je sudac Visković.

Žena je odlučila supruga prijaviti policiji jer više nije mogla trpjeti nasilje koje je od 2015. godine gotovo svakodnevno provodio nad njom. Požalila se da ju je redovito vrijeđao i omalovažavao, tjerao je da obavlja poslove koje zbog zdravstvenog stanja nije mogla obavljati, prisiljavao je na seksualne odnose poslije teške operacije zbog karcinoma, uz gubitak jednog bubrega.

Kad bi ga ona odbila, on je šakama udarao u mjesto gdje je bila operirana, psovao ju je i vrijeđao.

Žena je godinama živjela u strahu i supruga nije prijavljivala s obzirom na to da živi u maloj sredini u kojoj "svi sve znaju". Bojala se reakcije okoline i optužbi da nije dostojna svog supruga, iako se on, kako je rekla, prema njoj ponašao kao prema stvari, ponižavajući je u svakoj prilici na najrazličitije načine.

Nije, primjerice, htio da posuđe pere u perilici, nego isključivo na ruke u hladnoj vodi, a branio joj je i da koristi perilicu za pranje rublja, koje je također morala prati ručno, piše Slobodna.

 

Najčitaniji članci