Obavijesti

News

Komentari 140

'Tko će formirati vlast još nije sigurno, mi tražimo jamstva'

'Tko će formirati vlast još nije sigurno, mi tražimo jamstva'
1

Most i HDZ pregovaraju, ali još ne možemo konačno konstatirati niti to da će Most i HDZ formirati vlast , rekao je u intervjuu čelnik Mosta Božo Petrov

VIDEO

Tko će formirati novu vlast u Hrvatskoj još se ne može sa sigurnošću reći no sigurno je da će Most u pregovorima koji su u tijeku do kraja inzistirati na traženim jamstvima, rekao je Božo Petrov u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" od petka.

"Most i HDZ pregovaraju, ali još ne možemo konačno konstatirati niti to da će Most i HDZ formirati vlast. Ono što mogu sa sigurnošću reći jest da smo naša jamstva javno predstavili i na njima inzistiramo, a to su demokratizacija hrvatskog političkog i izbornog sustava, izmjena financiranja političkog sustava, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, izmjene ovršnog zakona, izmjene Zakona o HRT-u, izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi te ukidanje poreza na tvrtku", kazao je Petrov.

Most će ustrajati na onome što smatra minimumom promjena koje je vlast dužna građanima Hrvatske, najavio je.

Petrov je ocijenio da je Most uvelike promijenio političku pozornicu u Hrvatskoj i dodao da je zbog toga sretan.

"Dokazali smo da postoje političari koji provode obećanja i vode se isključivo svojim načelima", kazao je Petrov.

Mostu je iskustvo sudjelovanja u vladi Tihomira Oreškovića znatno pomoglo jer sada točno znaju kako pregovarati i na čemu inzistirati, objasnio je.

Petro tvrdi da se Most sada može osloniti na stabilno biračko tijelo, temeljeno na zahtjevima građana za političkom opcijom okrenutom napretku gospodarstva i ostanku mladih u zemlji, a ne besmislenim raspravama koje samo potiču podjele u državi.

"Pozivamo sve one koji žele i spremni su raditi za boljitak Hrvatske da se pridruže Mostu", poručio je Petrov.

Komentirajući stanje u regiji, čelnik Mosta je ocijenio potpuno bespotrebnom huškačku retoriku i političke provokacije jer to nije u interesu građana niti jedne države.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.