Obavijesti

News

Komentari 70

Radić osvojio je Osijek. Ikić Baniček ostaje gradonačelnica Siska, Ivan Janković dobio Glinu

Radić osvojio je Osijek. Ikić Baniček ostaje gradonačelnica Siska, Ivan Janković dobio Glinu

Ivan Radić prvi je HDZ-ov gradonačelnik u Osijeku. Osvojio je 62,69 posto glasova. Njegov protukandidat Berislav Mlinarević osvojio je 37,31 posto glasova

PRATITE UŽIVO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.59

Dosad je u Petrinji obrađeno 97,22 posto glasova što znači da je dosadašnji gradonačelnik Darinko Dumbović iz Reformista izgubio izbore. Dumbović je dosad osvojio 39,62 posto glasova dok je HDZ-ova Magdalena Komes osvojila čak 60,38 posto glasova., S obzirom da je ostalo tek jedno biračko mjesto za zbrajanje Dumbović tu razliku nikako ne može dostići.

21.26

Nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta Sisak je dobio novu-staru gradonačelnicu SDP-ovu Kristinu Ikić Baniček. Ona je osvojila 52,92 posto glasova, dok je njena protukandidatkinja HDZ-ova Željka Josić osvojila 47,08 posto glasova.

U Glini su se u drugom krugu natjecala dva nezavisna kandidata Ivan Janković i Radomir Lončarević. Janković je nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta pobijedio s osvojenih 53,13 posto glasova dok je Lončarević osvojio 46,87 posto glasova.

21.19

- Svatko je nakon pobjede sretan, ali nema mjesta euforiji. Osijek nema vremena za čekanje, Osijek se mora pokrenuti - komentirao je rezultate izbora novi osječki gradonačelnik HDZ-ov Ivan Radić.

- Zahvaljujem se svim biračima i pozivam vijećnike u gradskom vijeću da zajedno gradimo Osijek kao slavonsku metropolu - poručio je Radić.

20.54

Osijek je dobio novog gradonačelnika. HDZ-ov Ivan Radić je nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta osvojio 62,69 posto glasova. Njegov protukandidat  nezavisni Berislav Mlinarević osvojio je 37,31 posto glasova.

20.45

Slavlje u stožeru Ivana Penave

Ivan Penava pobijedio je u drugom krugu lokalnih izbora u Vukovaru i ponovo postao gradonačelnik. Penava je osvojio 54,53 posto glasova.

Komentari 70