Obavijesti

News

Komentari 67

'Tko je to dozvolio? Tramvaji bez 'suknjica' jako su opasni'

'Tko je to dozvolio? Tramvaji bez 'suknjica' jako su opasni'
5

Predsjednik Sindikata hrvatskog vozača posalo je otvoreno pismo Holdingu i ZET-u. Nije mu jasno tko je dozvolio da tramvaju voze bez zaštitnih obloga tj. "suknjica"

VIDEO

Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača, poslao je otvoreno pismo Zagrebačkom holdingu te direktoru podružnice ZET-a jer mu nije jasno tko je dozvolio da tramvaji voze bez zaštitnih obloga tzv. "Suknjica". 

Njegovo pismo donosimo u cijelosti:

"Svatko tko imalo prati politiku u Republici Hrvatskoj morao se zapitati kakva će ove godine biti predizborna kampanja, što će se novo smisliti, što će se novo napraviti, obzirom da smo u tome stručnjaci. Osobno se bavim razmišljanjem kako pretočiti predizbornu euforiju na naše gospodarstvo. Prisjetite se dosadašnjih predizbornih kampanja, svi su aktivni, svi nešto rade, nije upitno radno vrijeme, nije upitna naknada, na sve strane stožeri, u najmanju ruku kao u ratu, gotovo da je izvedena mobilizacija. Svi sve mogu, nema toga što se učiniti ne može, nema prepreka nema ničega što bi dovelo u pitanje provođenje nakane da se na izborima uspije dobiti glas običnog malog, sada već gotovo gladnog čovjeka. Mnogi su gotovo gubili glave, ne bi li se dodvorili glasačima. Vjerovao sam da će isto biti i ove godine, ali nisam ni u snu očekivao da će u pitanje biti dovedene glave istih tih glasača samo kako bi se ostvario cilj.

Da je tako možemo vidjeti na fotografijama tramvaja koji ovih dana voze bez zaštitnih obloga, koje su stručno nazvane „suknjicama“ (kakva struka, takvi i stručni nazivi). Iste te obloge služe za zaštitu od eventualnog podlijetanja nekoga pod isti taj tramvaj. Do sada tramvaji nisu smjeli prometovati bez istih tih obloga, a danas je pismeno naloženo vozačima da normalno prometuju iako tramvaji nemaju iste te obloge. Veoma bi me radovalo da sam mogao pročitati ime i prezime osobe ili naziv stručne službe koja je to naložila, posebno ovih dana kada je sve sklisko i kada postoji mogućnost da se bilo tko posklizne i da padne pod tramvaj. No, nismo bili te sreće, jer kao što je vidljivo na fotografiji naredba je nepotpisana.Mislim da nikome tko je pametan nije potrebno obrazlagati koje sve opasnosti prijete kod prometovanja tehnički neispravnih i nekompletnih prometnih sredstava, kao ni to ako se nešto eventualno dogodi da će odgovornost snositi samo vozač istog tog tramvaja, a koji je samo ispunjavao naredbe dobivene od svog poslodavca.

U cilju zaštite vozača Sindikat hrvatskog vozača pismeno se obratio direktoru Zagrebačkog Holdinga, kao i direktoru Podružnice ZET s upozorenjem da navedena vozila koja nisu kompletna povuku iz prometa, te da ih ne stavljaju u promet sve dok se ne otklone nedostaci. U protivnom će morati sami preuzeti odgovornost za eventualne nezgode koje zaista mogu biti i po život opasne.

Nisam kompetentan da dajem savjete glede smanjenja strasti predizborne kampanje a posebno se ne bih upuštao u to u trenutku kada se u ovoj predizbornoj kampanji na dnevnoj bazi zapošljava i po tisuću ljudi na poslovima „lopatanja“ po cijeni radnog sata od 17 do 35 kuna, a dobro znamo da naši kvalificirani vozači rade krajnje odgovoran posao nerijetko za 12 kuna po satu. Ali da se mene pita ja bih javno rekao: „Dati ću Vam svoj glas na predstojećim izborima, samo me poštedite gluposti i rizika“.

Grad skida oštećene ležeće policajce

Gradske vlasti će maknuti sve ležeće policajce koje su ralice oštetile prilikom čišćenja snijega te će ih vratiti kad prođu zimski uvjeti i situacija se normalizira, piše Tportal. U Gradskom uredu za promet kažu kako se vozači ralica ponekad zanesu čišćenjem snijega i ne paze da dignu ralicu kad se približe ležećim policajcima. No ljuti su i na vozače koji aute tako parkiraju da se oznake za ležeće policajce često ne vide.    


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao