Obavijesti

News

Komentari 68

Tko je žena koja hvali Banetov besmisleni priručnik? Evo je s njim, osniva zajednicu HDZ-a...

Tko je žena koja hvali Banetov besmisleni priručnik? Evo je s njim, osniva zajednicu HDZ-a...

Banožić je u priručniku iz 2020. godine koristio zastarjele podatke iz knjige koju je pisao njegov mentor sa suradnicima. A onda su mu isti ti autori pozitivno ocijenili priručnik iako ga se nije potrudio modernizirati...

VIDEO

Premda primarno namijenjen i sadržajno prilagođen studentima preddiplomskog stručnog studija „Trgovina“, priručnik zbog njegove originalne strukture mogu koristiti i studenti drugih ekonomskih studija u okviru proučavanja koncepta e–marketinga. Slijedom navedenoga priručnik „E–marketing“ zasigurno će obogatiti i upotpuniti nastavni proces te pomoći ne samo studentima, nego i ostalim korisnicima. 

Napisala je do dr.sc. Sanja Gongeta kao predgovor priručniku koji je 2020. godine sastavio doc. dr. sc. Mario Banožić, poznatiji kao HDZ-ov ministar obrane. Radi se o priručniku koji smo jučer detaljno analizirali i koji je izazvao salvu reakcija u javnosti zbog besmislica i potpuno zastarjelih podataka. Podsjetimo, e doktor Banožić je krajem 2020. godine pisao da su najpopularniji portali u Hrvatskoj oni koji su tad odavno ugašeni, objašnjavao je kako se prenose podaci bez disketa, konstatirao da je mail brži i jeftiniji od slanja poštom, da je Internet golem i da je zanimljivo da njegova brzina raste, naveo primjere učinkovite mobilne prodaje slanje kupona SMS-om, naveo da je uz Facebook najpopularnija društvena mreža My Space...

Banožić djecu uči zastarjelim podacima: SMS, MySpace i mail su mu primjeri digitalizacije!
Banožić djecu uči zastarjelim podacima: SMS, MySpace i mail su mu primjeri digitalizacije!

Ukratko, taj priručnik za studente koji je krajem 2020. izdalo Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, u tom trenutku je prilično beskoristan, zastario i pretrpan je definicijama e-maila, interneta, te primjerima "digitalnog" marketinga koji su davno ispali iz uporabe. Banožić je inače i predavač na istom Veleučilištu, tamo predaje i Gongeta, a ministar obrane je upravo pokrenuo proceduru kako bi napredovao u viši znanstveno-nastavni stupanj i postao tzv. naslovni izvanredni profesor. 

Kako je Banožićev priručnik uspio proći stručnu recenziju i kako je uvršten u nastavu uz ovakav hvalospjev u predgovoru? Pa Banožić je citirao staru literaturu iz 2009.  i 2014. godine, a onda su autori koje je citirao recenzirali njegov priručnik! A tko je žena koja je napisala hvalospjev? Sanja Gongeta je članica HDZ-a i možemo je vidjeti na fotografijama ispred stranačkog logotipa zajedno s Banožićem. Na stranačkim Internet stranicama HDZ-a Vukovarsko srijemske županije se može naći vijest od prije šest godina osnovana županijska Akademska zajednica HDZ-a "Dr. Ante Starčević". Za potpredsjednika je tada izabran Mario Banožić, a Gongeta je izabrana za tajnicu zajednice. 

- Temeljna zadaća zajednice je ojačati položaj intelektualaca unutar Hrvatske demokratske zajednice i definirati politička stajališta njenih članova kada se radi o temeljnim političkim pitanjima današnjice – stoji u objavi.
Inače, danas je predsjednik središnje Akademske zajednice dr. Ante Starčević, Izv. prof. dr. sc. Davor Filipović, poznatiji kao HDZ-ov ministar gospodarstva i održivog razvoja. 

HDZ-ova saborska većina je prije dvije godine izabrala i Gongetu u Nacionalno vijeće za znanost, ali tada se nije spominjala njena stranačka pripadnost. Kao i HDZ-ovac Đuro Njavro, ona je izabrana kao predstavnica visokih učilišta. Oporba je tada prosvjedovala da se članovi tog krovnog tijela biraju "s papirića" i bez saslušanja pred Odborom za znanost i obrazovanje.

Doc. dr. sc. ministar Banožić je autor priručnika za veleučilište: Pun je nevjerojatnih gluposti...
Doc. dr. sc. ministar Banožić je autor priručnika za veleučilište:  Pun je nevjerojatnih gluposti...

A tko su stručni recenzenti koji su također pozitivnim ocijenili Banožićev priručnik, što je preduvjet da postane nastavni materijal? To su prof. dr. sc. Drago Ružić,  izv. prof. dr. sc. Davorin Turkalj,  izv. prof. dr. sc. Antun Biloš. Banožić navodi da je za svoj priručnik koristio  upravo dva rada tog trojca profesora. Radi se o izdanju II. izdanju E-marketing iz 2009. godine i proširenom izdanju knjige iz 2014. godine.

To objašnjava sve zastarjele podatke koje je Banožić iznio 11, odnosno šest godina kasnije u svom priručniku. Očito se nije ni potrudio prilagoditi priručnik 2020. godini, ali su mu oni koje je citirao u priručniku, bez problema dali pozitivnu ocjenu!

Drago Ružić je profesor na katedri za marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a bio je i mentor Banožiću za njegov doktorski rad. Doktorsku disertaciju iz 2013. godine  pod nazivom "Marketing selektivnih oblika turizma u Kontinentalnoj Hrvatskoj" je detaljno analizirao pokojni novinar Vladimir Matijanić na Indexu i otkrio niz "greški". Tako primjerice piše da je Njemačka susjedna zemlja Hrvatske, da je Kosovo dio Srbije iako je u to vrijeme prošlo pet godina od samostalnosti, ali i da su oslobodilačke borbene akcije Hrvatske vojske trajale do ljeta 1996. godine...Našao je Matijanić još teško probavljivih i nejasnih rečenica, ali Banožić je svoj rad uredno obranio i stekao titulu.

Iz javno dostupnih podataka se ne može vidjeti je li profesor Ružić još član HDZ-a, ali je u 90-im imao člansku iskaznicu. Spominjan je i u kontekstu masovnog dolaska HDZ-ovaca iz Dalmacije, ali i drugih uglednika na doktorat na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...