News

Komentari 198

Todorić: Živimo teško, nije nam ugodno. Pomažu nam prijatelji

Todorić: Živimo teško, nije nam ugodno. Pomažu nam prijatelji

Od pet milijuna kuna, koliko je Vlada u svibnju 2017. odobrila Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, do kraja prošle godine potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, objavio je RTL

Gost RTL Danas bio je Ivica Todorić, koji se priprema za suđenje, a u emisiji se osvrnuo na brojne teme, naročito one vezane uz njegovu bivšu kompaniju Agrokor.

I danas živi u Kulmerovim dvorima i skuplja papire za sudski proces. Novinarki RTL-a je rekao do čega danas živi.

- Obitelj i prijatelji nam pomažu. Živimo teško, ali veselo - kaže Todorić i dodaje:

- Mojoj obitelji nije ugodno radi svega i neće biti ugodno dok se sve ne rasvijetli.

Todorić je komentirao što se sve od njegovog odlaska događalo u Agrokoru.

- Dok se ne završe sudovi, ništa ne smiju prodati. Ako prodaju bilo što od imovine, oni koji kupe moraju biti svjesni da će biti tuženi za štetu.

Ne vjeruje Plenkoviću, vjeruje Škori

Ivica Todorić i danas misli da je sve što mu se dogodilo najviše kriv Andrej Plenković, a hvali Zorana Milanovića i Miroslava Škoru. Njima vjeruje više nego Plenkoviću.

- Škoro je najavio da će osnovati stranku i ja mislim da će sa strankom imati deset posto više od HDZ-a. A Milanović je jedan ozbiljan čovjek i nadam se da će, kako je najavio u kampanji, raditi u skladu sa Ustavom - rekao je Todorić.

Na pitanje misli li da bi opet mogao biti najveći gospodarstvenik Hrvatske, Todorić je ponovio ono što je rekao već puno put do sada.

- Naravno. Ja sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije i najveći sam borac protiv korupcije, ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj regiji, pa i šire - zaključio je.

Istraga o Agrokoru

Od pet milijuna kuna, koliko je Vlada u svibnju 2017. odobrila Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, do kraja prošle godine potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, doznaje RTL od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Vlada je u jeku afere u najvećoj hrvatskoj tvrtki u vlasništvu Ivice Todorića, iz proračunske pričuve dala DORH-u pet milijuna kuna za troškove i rad, odnosno za angažman stručnjaka i vještaka kako bi se utvrdilo stanje i moguće nezakonitosti u Agrokoru.

Najviše je, od tada, potrošeno na intelektualne usluge – oko 1,96 milijuna kuna, službena putovanja – oko 58 tisuća kuna, grafičke usluge – oko 35,8 tisuća kuna, održavanje opreme – oko 11 tisuća kuna, uredski materijal – oko 10 tisuća kuna dok je za troškove za svjedoke plaćeno nešto više od 800 kuna, javlja RTL.

Istraga u aferi Agrokor još uvijek nije gotova, a protiv nekadašnjeg vlasnika koncerna Ivice Todorića i njegovih najbližih suradnika do sada je potvrđena jedna optužnica.  

Najčitaniji članci