Obavijesti

News

Komentari 3

Tomašević ne otkriva od kojeg je odvjetničkog društva naručio mišljenje: 'To je poslovna tajna'

Tomašević ne otkriva od kojeg je odvjetničkog društva naručio mišljenje: 'To je poslovna tajna'

Odnosi s investitorom nisu gotovi i pravno mišljenje u kojem se analizira sve oko toga je poslovna tajna Grada. Ako mi prijeti tužba od 30-50 milijuna eura, bio bih za to ja fiskalno odgovoran, kaže gradonačelnik

VIDEO

Grad smatra da je potrebno uložiti, tj kroz natječaje sufinancirati manifestacije koje su velike, koje imaju gospodarski značaj, i najavljujemo da do kraja godine planiramo objaviti natječaj za to, najavila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec na redovnoj konferenciji za novinare.

Za ovu subotu je najavila i Dan otvorenih vrata škole Jure Kaštelan, kao i gradsku javnozdravstvenu preventivnu akciju besplatnih pregleda madeža na Bundeku od 10 do 17 sati. 

Upitan za prijavu zastupnika i bivšeg pročelnika Ivice Lovrića koju je uputio Povjerenstvu za sukob interesa protiv gradonačelnika i njegova zamjenika Luke Korlaeta u slučaju gradnje stadiona u Kranjčevićevoj, gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo kako nije to ni prva, a vjeruje, ni zadnja njegova prijava. Naime, Lovrić ih optužuje za pogodovanje profesoru s Arhitektonskog fakulteta Vladimiru Kasunu i da su mu mimo natječaja dodijelili posao projektiranja. Korlaet je, inače, radio na tom fakultetu, a Lovrić još napominje kako je Kasun suprug Ivane Knez, donatorice stranke Možemo, koja je i postala vijećnica u Mjesnom odboru Cvjetnica.

VIDEO Zeleni stadion u Zagrebu za Ligu prvaka: Evo kad bi mogli gledati prve utakmice na njemu
VIDEO Zeleni stadion u Zagrebu za Ligu prvaka: Evo kad bi mogli gledati prve utakmice na njemu

- Bivši Bandićev pročelnik za posebne zadatke proziva nas za sukob interesa, ali dobro. Mogli smo posao dodijeliti bilo kome, nismo. Kod izrade idejnog projekta kontaktirali smo dva privatna arhitektonska studija i Arhitektonski fakultet, koji je dao najnižu ponudu i po tom ključu je izabran njihov projekt. Dogradonačelnik Korlaet je radio na tom fakultetu, da, i što treba zbog toga Arhitektonski fakultet se više ne javljati na natječaje Grada? Nikakvog pogodovanja nije bilo, s idejnim projektom smo zadovoljni, svi su zadovoljni - naglasio je.

Istaknuo je i da supruga profesora nije članica stranke te podsjetio na ranije prijave Povjerenstvu, koje su bile odbačene.  

Upitan za projekt Mini Manhattan i zašto ne dostavlja javnosti dokumente o pregovorima s norveškim investitorom, ali i procjeni rizika štete u slučaju da Grad ne ispoštuje ugovorne obveze, na temelju kojih je i odlučio da neće blokirati projekt, Tomašević je prvo naglasio kako se projekt zove Jarun Panorama.

- Kontaktirali smo tri različite službe unutar Gradske uprave i vanjski odvjetnički ured. U mišljenju odvjetničkog ureda analizirano je sve gdje Grad loše stoji zbog prijašnjih odluka, a budući da odnosi s investitorom još nisu gotovi mislim da je to poslovna tajna - rekao je. 

Ponovio je kako je sadašnja pozicija Grada takva da više ne može mijenjati projekt, odnosno može ga zaustaviti jedino ako plati odštetu, koja se procjenjuje od 30 do 50 milijuna eura. 

Podsjetio je kako je za projekt Jarun Panorama, s kojim se osobno ne slaže, Urbanistički plan uređenja izglasan još 2008. godine, a da je 2018. godine Gradska skupština prodala je gradsko zemljište privatnom investitoru.

Iako je jedna odluka u vezi projekta donesena i u njegovu mandatu, Tomašević tvrdi da su sve važnije odluke donesene ranije. 

Nije htio otkriti od kojeg je vanjskog odvjetničkog ureda zatražio drugo pravno mišljenje, u kojem se tvrdi da bi u slučaju nepoštivanja ugovora Grad morao platiti odštetu 30-50 milijuna eura, poručivši kako je to poslovna tajna, ali da iznos koliko je to Grad platio može reći. No, mora provjeriti, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.