News

Komentari 249

Tomašević o izmjeni mjere: 'To je dobra i efikasna odluka. Ne radi se o stečenom pravu'

Tomašević o izmjeni mjere: 'To je dobra i efikasna odluka. Ne radi se o stečenom pravu'

Novčani transferi dovode do depopulacije drugih dijelova Hrvatske jer obitelji s puno djece sele u Zagreb zbog ovih transfera koji drugdje ne postoje, objasnio je gradonačelnik

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obratio se medijima o mjeri roditelj-odgojitelj. Ispred Gradske skupštine, u kojoj bi na današnjoj sjednici ta mjera trebala biti modificirana, od jutra prosvjeduju roditelji koji se tome protive. 

Tomašević je poručio kako je odluka o mjeri pravedna, dobra i efikasna. 

- Tisuću kuna i upis u vrtiće te zaposlenje. Naša demografska politika se temelji na tome da svako dijete ima pristup u svom kvartu kvalitetnom obrazovanju. Novčani transferi dovode do depopulacije drugih dijelova Hrvatske jer obitelji s puno djece sele u Zagreb zbog ovih transfera koji drugdje ne postoje - rekao je. 

- Činjenica jest da je ta mjera počela s 23 milijuna kuna, a završila s 523 milijuna kuna - poručio je, prenosi Index

Tomašević je rekao i kako će tek započeti rasprava o proračunu jer su u Skupštini preko tri sata raspravljali o dnevnom redu. 

Za mjeru je rekao kako se radi o odluci o novčanoj pomoći. 

- Ne radi se ni o kakvom zakonu, niti o kakvom stečenom pravu, radi se o odluci, ne postoji čak ni ugovorni odnos između Grada i korisnika - rekao je. 

Najčitaniji članci