Obavijesti

News

Komentari 369

Želi biti gradonačelnik: 'Za ovu zemlju je nužno da Bandić ode'

Želi biti gradonačelnik: 'Za ovu zemlju je nužno da Bandić ode'
1

Tomašević kaže da u Zagrebu više ništa nije isto otkako je njegova platforma ušla u Skupštinu, raspravljaju o svakoj točki, sve im je važno i nastavit će dalje otkrivati muljaže u Gradu

VIDEO

Tomislav Tomašević, zastupnik platforme "Zagreb je naš" i zastupnik u zagrebačkoj Skupštini gost je emisije Nedjeljom u 2, gdje je potvrdio da definitivno ide u utrku za zagrebačkog gradonačelnika.

- Imam šanse biti gradonačelnik Zagreba, to više nije pitanje, a planiramo ići i na parlamentarne izbore - rekao je Tomašević.

Dodao je da u Zagrebu više ništa nije isto otkako je njegova platforma ušla u Skupštinu.

- To se vidi po tome da sjednice traju i po četiri dana, jer raspravljamo o svakoj točki, sve nam je važno i nastavit ćemo dalje otkrivati muljaže gradske uprave - istaknuo je Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za ovu zemlju i grad je nužno da Bandić izgubi izbore. Htio bih da ide na izbore, i da izgubi i nadam se da ću ja biti taj koji će ga pobijediti - rekao je Tomašević i dodao da je spreman i na opciju da oporba izabere zajedničkog kandidata i da je spreman i na takav dogovor.

Komentirao je pitanje što bi bilo da se Dario Juričan kandidira za gradonačelnika Zagreba.

- Ne znam jesu li mu to ambicije, ali dao je veliki doprinos šteti koja je nastala za Bandića. Ono što mi je sad bitno je da oporba nastavi zajedno surađivati, jer smo zajedno do sada napravili jako dobar posao - odgovorio je Tomašević.

Tomašević je uvjeren da će se HDZ riješiti Bandića čim im više neće trebati, te je kazao da GUP nije pao zato što je to HDZ htio, već zato što ga više nisu mogli podržavati radi pritiska oporbe i javnosti.

Na pitanje hoće li, ako postane gradonačelnik, Grad nastaviti surađivati s Pripuzovom tvrtkom za odvoz otpada.

- To su poslovi koji mogu raditi gradska poduzeća. Ne možemo dozvoliti taj monopol - izjavio je Tomašević i dodao da bi sve poslove koji su outsourcani a koji podrazumijevaju monopol privatnih tvrtki vratio da ih obavljaju gradske tvrtke.

Zauzimate li se za smanjenje prireza, bilo je sljedeće pitanje.

- Bilo bi neodgovorno od mene najaviti tako nešto, jer ne znam što će nas u slučaju pobjede dočekati u Gradu - rekao je Tomašević i dodao da prvo treba stabilizirati financije Grada.

Ukoliko postane gradonačelnik, Tomašević je rekao da će ako dođe inicijativa za vraćanjem Trga maršala Tita da će je podržati, ali da mu to sigurno neće biti prvi potez niti prioritet.

Rekao je što će biti u slučaju da njegova platforma uđe u Parlament.

- Vrijeme je za zeleno-lijevu platformu u Saboru, svugdje je to trend - rekao je, a potom i otkrio da je u drugom krugu glasao za Zorana Milanovića.

Na pitanje postoje li dobre stvari koje Bandić iza sebe ostavlja, Tomašević kaže:

- Eventualno Bundek, ništa drugo mi ne pada na pamet. Od drugih karakteristika mogu reći da mi je drago da barem nije elitist, ali i to je pitanje koliko je on zaista narodski čovjek - zaključio je Tomašević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 369
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor