Tomašević: Tim novcem htjeli smo graditi vrtiće. Borit ćemo se | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 3

Tomašević: Tim novcem htjeli smo graditi vrtiće. Borit ćemo se

Tomašević: Tim novcem htjeli smo graditi vrtiće. Borit ćemo se

To da možemo mijenjati odluku je potvrdio i sud unatoč nekim tvrdnjama određenih političara koji su tvrdili da su to stečena prava koja se ne mogu dirati i mijenjati, rekao je Tomašević o mjeri roditelj odgojitelj

VIDEO

Razočarani smo odlukom suda, ali ostavljen je prostor da se ta odluka promijeni, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević o sudskoj odluci da je ukidanje mjere roditelj odgojitelj nezakonito.

Došao je Tomašević otvoriti nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca u Buzinu, ali znao je da će ga to zadnje pitati. Jer samo koju minutu prije toga objavljeno je da je sud njegovu odluku o ukidanju mjere proglasio nezakonitom.

Tako se nadvožnjak našao u drugom planu.

Smatra kako je zamrznut značajan dio proračuna te da iznos koji se daje roditeljima odgojiteljima dovoljan za izgradnju 12 dječjih vrtića. Kako nadodaje, ne želi odustati od gradnje niti od provedbe mjere.

- Mi ne odustajemo od toga da gradimo vrtiće i ne odustajemo od revidiranja ove mjere. To da možemo mijenjati odluku je potvrdio i sud unatoč nekim tvrdnjama određenih političara koji su tvrdili da su to stečena prava koja se ne mogu dirati i mijenjati - iznosi gradonačelnik. 

Željka Markić i udruge o odluci suda: 'Tomašević bi trebao dati ostavku, nije smio to raditi!'
Željka Markić i udruge o odluci suda: 'Tomašević bi trebao dati ostavku, nije smio to raditi!'

Vječiti problemi s otpadom i dalje se nastavljaju, a Tomašević sa svojim suradnicima moli za strpljenje. 

- Borimo se i trudimo se da se to riješi. Taj problem je bio i gori 2019., a Bandić je bio 20 godina na vlasti. Molimo vas za mrvicu strpljenja da nam date šansu da te probleme riješimo kako treba - nadodao je Tomašević. 

Podsjetimo, Vrhovni upravni sud u svibnju donio je odluku za obustavom izvršenja ukidanja mjere roditelj odgojitelj. Sad je tu odluku potvrdilo vijeće Vrhovnog suda.

O čemu se zapravo radi i što je mjera roditelj odgojitelj?

- Novčana pomoć za roditelja odgojitelja mjera je pronatalitetne politike Grada Zagreba roditeljima s troje i više djece koja je uvedena 2016. godine. Pod pojmom „roditelj odgojitelj“ smatra se majka ili otac djeteta, udomitelj ili druga osoba kojoj je dijete, temeljem kojeg ostvaruje novčanu pomoć, povjereno na brigu i odgoj odlukom nadležnog tijela, a koja u zajedničkom kućanstvu živi s najmanje troje djece, od kojih najmlađe dijete još nije polaznik osnovnoškolskog programa obrazovanja, a najstarije dijete u trenutku podnošenja zahtjeva nije starije od dvadeset i šest godina života te koja ispunjava i ostale uvjete koji su propisani odredbama Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja - pišu iz grada

Osobe koje su ostvarile pravo na novčanu pomoć, isplaćuju im se mjesečno u iznosu od 65% prosječne bruto plaće djelatnika u gospodarstvu Grada Zagreba, a ukoliko dijete nije navršilo 7 godina tada ostvaruje pravo na novčani iznos od 1.000,00 kn neto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Slučaj dr. Novicka na Rebru: 'Rekao je: Više neće biti plavih kuverti. Tu je bio njegov kraj...'
KAKO SMO OTJERALI STRUČNJAKA

Slučaj dr. Novicka na Rebru: 'Rekao je: Više neće biti plavih kuverti. Tu je bio njegov kraj...'

Plus+ NOVI EXPRESS Dr. William Novick dolazio je u vrijeme rata i operacijama spasio više od 600 hrvatske djece. Otjerali su ga. Znalo se da Novick ne uzima 'plave kuverte'. O svemu govore tadašnji akteri