News

Komentari 56

Željka Markić i udruge o odluci suda: 'Tomašević bi trebao dati ostavku, nije smio to raditi!'

Željka Markić i udruge o odluci suda: 'Tomašević bi trebao dati ostavku, nije smio to raditi!'

Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića. On je sve ovo vrijeme trošio na borbu protiv obitelji i djece, umjesto da se bavio smećem, rekla je Markić

Udruga U ime obitelji reagirala je na presudu Visokog upravnog suda o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj. Ukidanje te mjere proglasili su nezakonitim te će se ona nastaviti u Gradu Zagrebu, iako ju je gradonačelnik Tomislav Tomašević htio ukinuti

Izvršna direktorica udruge Željka Marić poručila je kako će se korisnici moći nastaviti brinuti o svojoj djeci. 

- Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića. On je sve ovo vrijeme trošio na borbu protiv obitelji i djece, umjesto da se bavio smećem. Iznosio je i laži da ova mjera nije uspješna - rekla, prenosi Dnevnik.hr

'Nije smio dirati u stečeno pravo' 

Dodala je i kako očekuju da Tomašević i njegovi zamjenici daju ostavku. 

- Ovakva vlast u Zagrebu nije potrebna - rekla je. 

Ana Marija Berbić Lacko, predsjednica udruge rekla je kako je borba trajala osam mjeseci. 

- Ovo je rezultat i u miru možemo nastaviti koristiti stečeno pravo. Korisnici moraju biti u miru. Nitko nije smio dirati u stečeno pravo - rekla je ispred suda, dok su okupljeni građani pljeskali. 

'Tomašević je sustavno lagao i sijao laži u oporbi' 

Ivica Lovrić, bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, istaknuo je kako je potvrđeno da je Tomaševićeva odluka izrazito protuzakonita. Dodao je kako je Tomašević "sustavno lagao i sijao laži u oporbi" te zatražio smjenu gradonačelnika i zamjenika. 

- To je jedino rješenje u situaciji kada ste donijeli štetnu i protuzakonito odluku. Nikakvo etičko pravo Tomašević nema da ostane na čelu grada. Najbolje za njega podnese ostavku - rekao je. 

Potpredsjednik Gradske skupštine Nenad Predovan rekao je kako su se oporbeni zastupnici u skupštini borili da odluka bude ovakva kakva je danas.

- Vrlo snažna poruka za politiku u Hrvatskoj. Tomašević nije uzimao u obzir zakon, nije se obazirao na sudbine ljudi ni na zakon. Donio je odluku kakvu je donio. Stranka rada i solidarnosti tražit će političku odgovornost Tomaševića i njegovu ostavku - rekao je Lovrić.

Najčitaniji članci