Obavijesti

News

Komentari 337

Radić o kritikama: Mene takva kampanja ne zanima, ja neću i nisam vodio takvu kampanju

Radić o kritikama: Mene takva kampanja ne zanima, ja neću i nisam vodio takvu kampanju

Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika s potporom Domovinskog mosta, nazvao je Radića ranije "vučićem koji je na izbore izašao u janjećoj koži".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.55

HDZ zadovoljan zbog rezultata u Lici 

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Ličko-senjske županije ponosna je na ostvarene rezultate na lokalnim izborima u prvom krugu i vjeruje da će izborni proces u drugom krugu biti okončan konačnom pobjedom HDZ-a.

Također, HDZ Ličko-senjske županije smatra da će, nakon podrobnije analize, izborni stožeri HDZ-a, zajedno s kandidatima za drugi krug, iznaći najbolja rješenja kako bi izborni  proces bio okončan konačnom pobjedom HDZ-a.

Prvi krug u znaku velebne pobjede HDZ-a i koalicijskih partnera

Kako je u ponedjeljak u priopćenju ocijenio ličko-senjski HDZ, "prvi krug lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji prošao je u znaku velebne pobjede HDZ-a i koalicijskih partnera što iznova svjedoči o snazi i vjerodostojnosti stranke građene na ideološkim i državotvornim smjernicama i političkim određenjima prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana".

HDZ u Ličko-senjskoj županiji smatra i da je u drugom izbornom krugu neupitna pobjeda njihova kandidata za župana Ernesta Petryja, koji je u drugi krug ušao s aktualnim županom Darkom Milinovićem.

Istaknuto je da je HDZ-ov kandidat Jurica Tomljanović već u prvom izbornom krugu ostvario veliku pobjedu u gradu Senju, te da je Ivan Dabo Đono u gradu Novalji ušao u drugi krug, HDZ je u Novalji ostvario pobjedu i za Gradsko vijeće Grada Novalje, a u Gospiću Mario Stilinović ide u drugi krug izbora.

Također, načelnik Općine Perušić Ivan Turić - Bećar potvrdio je načelničko mjesto u prvom krugu kao i načelnici Općine Lovinac Ivica Miletić i Općine Udbina Josip Seuček. Koalicijski partner u Brinju Zlatko Fumić zabilježio je pak značajan izborni rezultat u prvom krugu i ponovno postao načelnik Općine Brinje, a u drugi krug ulazi i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver.

Istaknuto je i kako je na izborima za Županijsku skupštinu nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera Marijan Kustić ostvario uvjerljivu pobjedu s više od 1400 glasova više od Darka Milinovića.

"Aktualni župan Milinović i njegova stranka LiPO nisu osvojili ni jedno gradonačelničko i načelničko mjesto u Ličko-senjskoj županiji, a ne mogu niti sudjelovati i vlasti ni u jednom gradskom i općinskom vijeću, kao ni u Županijskoj skupštini", stoji u priopćenju HDZ-a Ličko-senjske županije.

20.59

Radić o kritikama: Ja takvu kampanju neću voditi 

Oštre kritike na račun Ivana Radića, kandidata HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, padale su u Domovinskom pokretu. Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika s potporom Domovinskog mosta, nazvao ga je "vučićem koji je na izbore izašao u janjećoj koži". 

- To je kampanja koja me ne zanima. Neću i ne želim voditi takvu kampanju. Osječani su umorni od podjela i svađa. Što Mlinarević misli o meni ili ja o njemu je najmanje što građane zanima - rekao je Radić za Dnevnik Nove TV

Za većinu mu je potrebno 16 mandata, a osvojio ih je 13. Što se koalicije tiče, Radić ističe kako je zadovoljan rezultatima i da će ubrzo imati stabilnost u Gradskom vijeću. 

- Za uspješan mandat potreban je uspješan tim. Dijeliti ljude po bilo čemu pa i godinama, nema smisla. Mi na izbore izlazimo otvoreno i afirmativno nadam se da će građani to prepoznati i u drugom krugu - poručio je Radić. 

20.52

Plenković zadovoljan rezultatima 

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon analize HDZ-ovih izbornih rezultata poručio biračima u Zagrebu, gdje HDZ nije ušao u drugi krug, da glasuju prema svojoj savjesti, ali pritom naglasio i ideološku poziciju HDZ-a kao stranke desnog centra.

Više pročitajte OVDJE

20.50

Split: Ni jedna lista nije osvojila većinu u Gradskom vijeću 

Na lokalnim izborima u nedjelju u Splitu ni jedna lista nije osvojila natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću koje ima ukupno 31 vijećničko mjesto, najviše je dobio HDZ, devet mandata, a slijedi Centar sa sedam mandata, no za dostizanje natpolovične većine bit će nužno koaliranje.

Prema podacima Županijskog izbornog povjerenstva (ŽIP) najviše je vijećničkih mandata - devet, osvojio HDZ (23,27 posto glasova), a slijedi ga stranka Centar Ivice Puljka sa sedam mandata (20,17 posto) u splitskom  Gradskom vijeću. 

Hrvatska građanska stranka (HGS)  Željka Keruma osvojila je četiri mandata (11,86 posto), a koalicija SDP-HSU tri vijećnička mandata (9,76 posto).

Također tri vijećnička mandata osvojila je koalicija koju čini Možemo!, Nova ljevica - Nezavisna lista i stranka Pametno za Split i Dalmaciju (9,54 posto), a tri vijećnička mandata pripadaju i Mostu (7,95 posto).
Kandidacijska lista Grupe birača kojoj je nositelj poduzetnik Tomislav Mamić, osvojila je dva vijećnička mandata (6,09 posto), priopćeno je iz ŽIP-a.

20.45

Petry: HDZ pobjednik izbora u Ličko-senjskoj županiji 

HDZ-ov kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry rekao je u ponedjeljak da je HDZ pobjednik izbora s osvojenom većinom glasova u jednom gradu i šest općina u toj županiji.  

S druge strane, ustvrdio je da su njegov protukandidat na izborima za župana, Darko Milinović i njegova stranka LiPO, prošlost na području Ličko-senjske županije. 

“Milinović i njegove liste nisu pobijedile ni u jednoj općini niti u jednom gradskom vijeću. (...)  Nema kontrolu ni nad županijskom skupštinom, nego će HDZ sa koalicijskim postizbornim partnerima imati kontrolu”, poručio je Petry nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu. 

Petry je kao kandidat za župana (HDZ-HSS-HBS) dobio 32,04 posto glasova birača koji su izašli na birališta, neznatno manje od protukandidata Darka Milinovića iz LiPO - 33,26 posto s kojim ide u drugi krug lokalnih izbora. 

U izjavi je istaknuo kako su tijekom predizborne kampanje “mediji plasirali dezinformacije koje je plasirao” Milinović da će on pobijediti u prvom krugu, ali je na novinarsko pitanje misli li da su mediji radili protiv njega, odgovorio da ne misli.

“Ne možemo to reći, nego da je Milinović prema medijima plasirao neistinite informacije”, objasnio je svoju izjavu Petry. 

Sisačko-moslovački kandidat za župana Ivan Celjak (HDZ, HSLS, HSS, HSP, HKS, HNS, HSU) izrazio je zadovoljstvo izborima u toj županiji, gdje je HDZ dobio većinu u županijskoj skupštini, a u Petrinji je podršku najvećeg broja birača dobila HDZ-ova kandidatkinja Magdalena Komes.  

Celjak je u prvom krugu dobio 48,57 posto glasova birača, a u drugi krug ide s kandidatom koalicije SDP, Centar, Laburisti, HDRS, Zelena alternativa - ORaH, Danielom Berdaisom koji je dobio 21,35 posto glasova.

Komentari 337