News

Komentari 11

Tornado i oluje u Europi: Udar munje ozlijedio 15 nogometaša

Tornado i oluje u Europi: Udar munje ozlijedio 15 nogometaša

Tornado je posebno teško pogodio gradove Petingen i Kaerjeng gdje je oštetio 160 kuća i krovova, dok je 15 nogometaša u jugozapadnoj saveznoj državi Baden-Wuerttembergu ozlijeđeno u udaru munje

Četrnaestero ljudi je ozlijeđeno, dvoje od njih teško, kad je tornado poharao jugozapad Luksemburga u petak navečer, objavile su vlasti u subotu. Tornado je posebno teško pogodio gradove Petingen i Kaerjeng gdje je oštetio 160 kuća i krovova.

POGLEDAJTE VIDEO:

U nekoliko minuta policija i vatrogasna služba primile su više od tisuću poziva građana. Skloništa za izvanredne situacije otvorena su za građane koji su zbog tornada ostali bez doma.

Premijer Xavier Bettel na Twitteru je poručio da je osnovana krizna skupina te da vlada pomaže onima koji su pogođeni. Građane se upozorava da se ne približavaju srušenim električnim stupovima.

Snimke pogođenih područja pokazuju opsege štete: prevrnute automobile, razrušene zgrade, kovitlace krhotina u zraku.

Jaka oluja nanijela je štete i duž granice s Njemačkom.

Nogometna utakmica između Sandhausena i Borussije Moenchengladbacha je odgođena, dok je 15 nogometaša u jugozapadnoj saveznoj državi Baden-Wuerttembergu ozlijeđeno u udaru munje.

U Erfurtu je premijera glazbene verzije "Imena ruže" Umberta Eca  ispred gradske katedrale morala biti prekinuta zbog poplave za vrijeme oluje. (bs)

Najčitaniji članci