Obavijesti

News

Komentari 5

Tortom otrovao liječnike: Prvo su posumnjali da su zaraženi...

Tortom otrovao liječnike: Prvo su posumnjali da su zaraženi...
1

U Beču je uhićen liječnik, porijeklom iz Srbije, zbog sumnje da je drogirao svoje kolege u zatvoru u Donjoj Austriji davši im tortu koja je bila puna otrova

VIDEO

Sredinom svibnja, mladi zatvorski psihijatar iz Beča, inače porijeklom iz Srbije, na posao je donio tortu, a njegove kolege su se razveselile zbog te geste i počastile se poslasticom.

Kasnije se utvrdilo da je torta bila otrovna i zapravo pomno smišljeni plan psihijatra da otruje kolege u bolnici, od kojih je ukupno deset njih konzumiralo tortu, piše austrijski Heute.

- Osmero ili devetoro njih su imali čudne simptome, a njih četvero ozbiljnije probleme. U početku su svi mislili da su se zarazili korona virusom... Tek tjedan kasnije, probudile su se sumnje da ti problemi imaju veze s tortom. Liječnik koji je pojeo najveći dio završio je u bečkoj Općoj bolnici - izjavio je ravnatelj zatvorske ustanove u Donjoj Austriji.

Uzrokovao zastoje srca kako bi ih mogao 'herojski' spašavati
Uzrokovao zastoje srca kako bi ih mogao 'herojski' spašavati

Svi su se žalili na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost, a analizom krvi pacijenta koji je primljen u bolnicu pronađeni su trgovi dva lijeka - truksal i benzodiazepam.

Otrovao kolege zbog liječnice koja ga je ignorirala?

Bečkoj policiji trebalo je neko vrijeme da skupi dovoljno tragova koji bi upućivali na mladog psihijatra, a kada su u kazneno-popravnoj ustanovi u kojoj radi s njim htjeli porazgovarati o svemu - tamo ga nije bilo.

Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i on je uhićen u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

Lagali im da imaju rak: I Hrvat na popisu liječnika monstruma!
Lagali im  da imaju rak:  I Hrvat na popisu liječnika monstruma!

O tome što je mladog liječnika navelo na ovako sumanuti čin još uvijek se nagađa u austrijskim medijima, iako se njegova namjera može dovesti u vezu s tim da je već duže vrijeme pokušavao stupiti u kontakt s jednom liječnicom koja ga je ignorirala. Izvor koji spominje austrijski Heute zapitao se zbog čega su se onda na udaru pomahnitalog doktora našli drugi doktori...

Inače, osumnjičeni psihijatar je iz vrlo imućne i ugledne beogradske obitelji, a na početku karijere je htio postati kirurg. Međutim, promijenio je svoj interes i posvetio se drugim granama medicine. Posljednjih godina, piše Heute, bio je velika nada jer je slovio kao prilično ambiciozan čovjek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a