Obavijesti

News

Komentari 141

Krvavi obračun: 'Na sve strane su fijukali meci, bilo je grozno'

Krvavi obračun: 'Na sve strane su fijukali meci, bilo je grozno'
3

Mještani Duge Rese još se nisu oporavili od šoka nakon što je Marinko Fudurić (39) ubio dvojicu muškaraca i sebe. Policija je i jučer čuvala mjesto zločina

VIDEO

Marinka su stavili pred gotov čin. Tražili su od njega da potpiše ugovor kojim bi, zbog dugova, ostao čak i bez vlastite obiteljske kuće...

Tvrde to šokirani mještani Duge Rese nakon dvostrukog ubojstva i samoubojstva koje je duboko potreslo cijeli kraj. Marinko Fudurić (39), u čijoj se garaži u selu Belavić u petak dogodio zločin, puškom M-48 upucao je poznanike Tomu Luketića (56) i Zdravka Kasunića (47), nakon čega je presudio i sebi.

VIDEO: Istraga još traje. Fudurić je Luketića (56) i Kasunića (47), kojem je navodno bio dužan 50.000 Eura, ubio hicima u glavu

Pokretanje videa...

01:04

 

Muškarcima je navodno iz neposredne blizine pucao u glavu

Obojica su preminula na mjestu, a nakon toga je pucao u sebe. Iako je još neko vrijeme davao znakove života, ubrzo je podlegao ozlijedama.

- Marinko je navodno prije nekoliko godina od jednog ubijenog posudio 35.000 eura. Od drugog još 15.000 eura - kaže nam sugovornik.

- Godinama je jedan od ubijenih iznuđivao Marinka. Na kraju mu je, priča se, Marinko morao isplatiti 50.000 eura... Sve je navodno htio podmiriti njegovom kućom.

Tomo nije volio posuđivati novac

U petak oko 9.00 sati u Marinkovoj radionici se našao bivši specijalac Kasunić- kaže nam sugovornik. Marinko je nekoliko sati kasnije ubio Zdravka i Tomu. Sam je pozvao policiju. Opkolili su kuću za koju su susjedi rekli da se čuje pucnjava.

- Čuli smo dva hica. Nastupila je tišina, a onda je fijuknula još metaka- rekli su u nam mještani koji se oporavljaju od šoka.

Iako je ubojica prvo pobjegao s mjesta ubojstva, vratio se nazad i presudio sam sebi. Iako nije bio pri svijesti, i dalje je bio živ. Reanimirali su ga liječnici Hitne pomoći no nisu ga uspjeli spasiti.

- Nije Marinko jedini koji se našao u takvoj situaciji. Prije nekoliko godina jedan čovjek se zbog toga i ubio. Pitanje je koliko je jedan od ubijenih imao takvih ugovora o vlasništvu nad tuđim nekretninama - pita se mještanin Duge Rese. Marinkova obitelj ne može se pomiriti s obračunom u kući. Shrvani su tugom i nije im jasno zašto je njihov član postao ubojica.

- Deset godina je jedan od njih utjerivao novce od Marinka. Marinko je bio normalan obiteljski čovjek, dobar, brižan otac, ali sam čuo da je zbog kocke zapao u dugove radi čega se vjerojatno i odlučio od ovoga posuditi novac. Došli su kod njega u dvorište. Napravio je što je napravio- kaže nam Fudurićev daljnji rođak.

Inače, Marinko je otac triju kćeri. Kod stanice za tehnički pregled u Dugoj Resi imao je svoju automehaničarsko-autoelektričarsku radionicu u kojoj je radio i njegov brat. Preminuli Tomo Luketić bio je dugoreški ugostitelj, vlasnik pizzerije Rive, a ugostiteljske usluge pružao je i na lokalnim zabavama. Zdravko Kasunić je umirovljeni specijalni policajac, te osnivač poduzeća za naplatu parkirališta u Dugoj Resi. Mještani su nam rekli kako su ga izbjegavali jer je bio na lošem glasu. Znali su da posuđuje novac te su ga uglavnom po tome i poznavali.

Posjetili su ga par sati prije obračuna

- Kad biste ga krenuli istraživati, vjerujem da biste o njemu puno toga doznali - rekao nam je drugi stanovnik Duge Rese koji je zbog straha želio ostati anoniman.

Nitko od bližih susjeda nije bio upućen u Marinkove probleme. Dugorešani nevoljko pričaju o okolnostima koje su dovele do dva ubojstva i samoubojstva. Policija je i tijekom subote sve istraživala te su ispitiali svjedoke. Blokirali su pristup Marinkovoj kući u kojoj je stanovao s roditeljima, braćom, suprugom i maloljetnim kćerima.

Očevidom, koji je vodio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu, utvrdili su kako je 39-godišnjak iz još uvijek nepoznatog razloga pucao u muškarce, a potom i u sebe. Izvješće će proslijediti Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Istraga: Policija je pronašla pušku kojom je počinjen zločin

belavici

"Bivšeg policajca Kasunića su svi izbjegavali", kaže mještanin Duge Rese.

"Marinko je bio obiteljski čovjek, no zapao je u dugove", ispričao je njegov rođak.

"Istina, htjeli su naplatiti dugove i uzeti mu kuću u kojoj je živio", rekao je prijatelj koji je znao za posudbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi