Obavijesti

News

Komentari 97

Požar u kući: Starijem djetetu (6) samo vlasište nije opečeno

Požar u kući: Starijem djetetu (6) samo vlasište nije opečeno
6

Dječaci koji su stradali u požaru obiteljske kuće u Petrijevcima jučer su bili stabilno. Ipak, opasnost još nije prošla, a djeci slijedi višemjesečni oporavak...

VIDEO

Petrijevci: Susjed heroj Mato Mehcic među prvima je priskočio u pomoć majci s dvoje djece dok je njihova kuća gorjela Više na http://bit.ly/2eTWLJd Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Sunday, November 13, 2016

Dječaci koji su stradali u požaru obiteljske kuće u Petrijevcima jučer su bili stabilno. Ipak, opasnost još nije prošla, a djeci slijedi višemjesečni oporavak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Dva brata od četiri i šest godina prebačena su u nedjelju s teškim opeklinama u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Voditeljica Jedinice intenzivnog liječenja, prim. dr. Ivančica Škarić, kaže da je sretna okolnost što dječaci mokre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

To znači da im nisu zatajili bubrezi koji su najosjetljiviji kad je riječ o teškim opeklinama. Prim. dr. Škarić kaže da se u ovakvim situacijama zapravo govori o takozvanoj opeklinskoj bolesti, što znači da nije samo problem koliko je kože opečeno, nego su i unutarnji organi izloženi mogućnosti raznih komplikacija.

- Dječaci su za sada stabilno, ali sljedećih 24 do 48 sati postoji opasnost da im se pogorša rad pluća - rekla nam je jučer šefica intenzivne u Klaićevoj.

Dječake liječnici svakodnevno previjaju u operacijskoj sali u punoj anesteziji, a oporavak u ovakvim situacijama je dugotrajan i mukotrpan. Mlađi dječak (4) ima opekline na 30 posto tijela te su mu najviše stradali desna ruka, lice i prsa.

Kod starijeg dječaka (6) situacija je iznimno teška jer mu je opečeno čak 90 posto tijela. Opeklina praktički nema jedino na vlasištu jer mu je taj dio zaštitila kosa koja je izgorjela. Požar je nastao kad je majka vatru u peći zalila benzinom, pa liječnici pretpostavljaju da se baš oko starijeg dječaka zbog isparavanja zapaljive tekućine stvorio veliki plamen koji ga je progutao.

Prizor požara koji je izbio prekjučer u 8.30 sati bio je stravičan, a susjedi su ispričali da je majka, na kojoj su gorjeli odjeća i kosa, nosila jedno po jedno dijete iz kuće kroz balkonska vrata.

Osim dječaka koji su zadobili teške opekline, bilo je tu još jedno petogodišnje dijete, ali ono nije opečeno jer je bilo u drugoj prostoriji u trenutku kad je iz peći suknula vatra. U trenutku tragedije mlada žena je bila sama u kući s djecom. Susjedi kažu da nikad neće zaboraviti jezive scene i djecu koja su jecala u teškim bolovima. Svi su odmah priskočili u pomoć. U razvodnoj kutiji isključili su struju i dovukli vrtna crijeva kako bi vatru držali pod kontrolom dok ne dođu vatrogasci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.