Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije uspjela spasiti sestru pa si je zavezala kamenje i zaronila?

Sestre su najvjerojatnije otišle na kupanje na Ugljan. Na plaži Sabuša pronađeni su odjeća i ručnici. Oba tijela su bila u stanju teškog raspadanja, no tragove kaznenog djela policajci nisu našli...

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Obudkcija je potvrdila da su dvije žene u pedesetim godinama, čija tijela su u srijedu i četvrtak izvučena kod otoka Ugljana, preminule od utapanja. 

Iz županijskog državnog odvjetništva u Zadru, koje vodi istragu ove tragedije, doznaje se da je jedna sestra dok je plivala u moru imala srčani udar zbog kojeg se utopila. Druga sestra joj je pokušala pomoći, ali ju nije uspjela spasiti. To ju je, kako navode, nagnalo na samoubojstvo.

Navodno je za gornji dio trupa zavezala torbu u koju je stavila kamenje i potom je glavom zaronila u more, doznala je Slobodna Dalmacija

Policija ove navode zasad ne želi potvrditi.

'Teško je to povjerovati'

Teško je povjerovati da su se utopile, i to baš obje, jer su bile dobre plivačice. Mora da im se dogodilo nešto strašno.

Ispričali su nam to užasnuti susjedi sestara Marice (58) i Miroslave (52) Vučko iz Osijeka. Njihova tijela u srijedu i četvrtak pronađena su u moru između otoka Ugljana i Pašmana. Obitelj Vučko godinama je imala vikendicu u Ždrelcu na Pašmanu. Susjedi u Osijeku kažu da su sestre svake godine odlazile u tu vikendicu i ondje provodile više tjedana. Tako je i ove godine Marica odlučila ići na more, ali i povesti sa sobom mlađu sestru Miroslavu, koja se još oporavlja od mamine smrti.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

- Otišle su prije nekoliko tjedana. Proteklih godina baš nisu imale sreće. Otac Mirko umro je 2014., a mama Dragica prije godinu dana. Marica i Miroslava živjele su s njima u kući jer se nisu udavale i nisu imale djece. Obje su bile visoko obrazovane te su radile. Miroslava je imala čak dva fakulteta. Marica je u lipnju ove godine otišla u mirovinu. Bila je zabrinuta za Miroslavu, koju je mamina smrt jako pogodila. Obje su bile jako drage i pristojne žene – ispričala nam je susjeda Vučkovih koji imaju kuću u Baranjskoj ulici u Osijeku. Kuća je sablasno pusta, rolete na prozorima su spuštene, poštanski sandučić nakrcan poštom. Na zvuk zvona nitko ne odgovara. U istoj ulici, desetak kuća dalje, sa svojom obitelji živi i treća sestra koja nije željela razgovarati o strašnoj obiteljskoj tragediji.

Vikendaško naselju u Ždrelcu, u kojemu se nalazi vikendica obitelji Vučko, uglavnom je pusto. U kući trenutačno boravi muškarac koji nam je otvorio vrata i rekao da nam ne može ništa reći. Mještani kažu da su slabo poznavali sestre i da se starija Marica brinula o mlađoj Miroslavi.

Prema neslužbenim informacijama, sestre su najvjerojatnije otišle na kupanje na Ugljan. Na plitkoj pješčanoj plaži Sabuša pronađeni su njihova odjeća i ručnici. Oba tijela su bila u stanju teškog raspadanja, no tragove nasilne smrti ili kaznenog djela policajci nisu pronašli.

N. Strmotić/Pixsell U RASPADNOM STANJU Na Ugljan doplutalo tijelo žene, na sebi je imala kupaći kostim

- Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predjelu rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelcu, tijekom prošlog tjedna. Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela, a o događaju će policija dostaviti izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu - rekao je Elis Žodan, policijski glasnogovornik u Zadru.

Kanal između Ugljana i Pašmana je vrlo prometan i pun jakih morskih struja.

U STANJU TEŠKOG RASPADANJA Šok na Ugljanu: Pronašli su još jedno tijelo u kupaćem kostimu

- Struje su tamo jake i protežu se skroz do otočića Karantuna i Karantunića. Moguće je da je jedna pala u more, a druga joj pokušala pomoći, pa su obje stradale. More je opasno, pogotovo ako su struje jake - rekla nam je jedna od mještanka Ždrelca.     

Message