Tragedija na utrci: Djevojčica (8) se zabila u zid i poginula | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Tragedija na utrci: Djevojčica (8) se zabila u zid i poginula

Anita Board (8) umrla je u bolnici od posljedica teške nesreće. Premijer Zapadne Australije bio je iznenađen činjenicom da se tako mala djeca smiju utrkivati

35 komentara

Anita Board (8) je umrla u nedjelju u bolnici. Ona je bila sudionica utrke drag racing za juniore. Vozilo se u subotu zaletjela u barijeru. Utrka koja se održavala u australskom Perthu je prekinuta i u tijeku je policijska istraga. 

Curica je nedavno navršila osam godina što je minimalna dob potrebna za utrku. Djeca stara između osam i deset godina ne smiju prijeći brzinu od 96 km/h, ali većina početnik vozi puno sporije. Njezina je obitelj napisala na Facebooku kako su nedavno slavili Anitin rođendan tako da su otišli na karting. Tamo su vježbali za sudjelovanje u drag racingu. 

- Moje srce se razbilo na milijune komadića - napisao je Anitin otac Ian.

Mark McGowan, premijer Zapadne Australije i ministar za sport Mick Murray nisu znali da se tako mala djeca smiju utrkivati na takvim utrkama. 

- Iznenadio sam se da djeca sudjeluju u takvim utrkama no rekli su mi da se utrke održavaju u kontroliranim uvjetima i da je došlo do nesreće - rekao je Mick Murray.

Roger Cook, zamjenik premijera Zapadne Australije je rekao kako će razmotriti dob djece koja se smiju utrkivati. 

- Moramo ih zaštititi i biti sigurni kako ih štitimo od nepotrebnog rizika - rekao je Cook, piše The Guardian. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message