Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija u Švedskoj: Čopor vukova ubio čuvaricu u ZOO-u

Zaposlenici Zološkog vrta u Norrköpingu ističu kako je žena bila vrlo pouzdana i odgovorna, a i vukovi su na nju navikli. Preminula je od zadobivenih ozljeda

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
17 komentara

Čuvarica (30) u zoološkom vrtu Kolmarden u švedskom Norrköpingu preminula je nakon što ju je u nedjelju ujutro napao čopor vukova u njihovom staništu, piše švedski Local

Kako javlja agencija TT, životinje su napale oko 11 sati ujutro. Prema svjedocima, čuvarica je ušla u nastambu kako bi ih nahranila, a vukovi su je okružili i napali. Hitne službe alarmirane  su u 11.11 sati i nisu bili u mogućnosti odmah prići unesrećenoj ženi. 

- Ne možete samo ući u čopor vukova. Policija i hitna pomoć se nisu mogli odmah približiti žrtvi - rekao je koordinator hitnog službi Jan Tengebogr za švedski Aftonbladet. 

Žena je u zoološkom vrtu radila oko tri godine tijekom kojih je odgojila tri mladunca iz čopora. Zaposlenici Zoo-a  kažu kako je prije napada oko 7 sati ujutro otišla u vučje stanište kako bi se družila s njima. U Zoo-u kažu kako je takav trening uobičajen i radi ga gotovo svaki čuvar kako bi se povezao sa životinjom i zadobio njezino povjerenje. Ističu kako je napadnuta žena bila vrlo pouzdana i odgovorna, a i vukovi su na nju navikli. 

Stručnjaci tvrde kako je napad vrlo neuobičajen, ali su već zabilježeni slični napadi. Stručnjak za vukove Olof Liberg rekao je kako životinje najčešće napadaju ako im se poremeti rutina. Istaknuo je kako su vukovi posebno opasni ako čuvar ulazi sam u njihovo stanište. 


Možda vas zanima i ovo:
Message