Obavijesti

News

Komentari 3

Traje istraga protiv savjetnice iz Gradskog ureda i sina: Lažirali papire o nepostojećoj zgradi

Traje istraga protiv savjetnice  iz Gradskog ureda i sina: Lažirali papire o nepostojećoj zgradi

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

VIDEO

Iz USKOK-a su objavili kako su donijeli rješenje o provođenju istrage protiv troje ljudi koji su lažirali papire o nepostojećoj zgradi u Zagrebu. U slučaj su umiješani upravna savjetnica iz Gradskog ureda, njen sin te još jedan muškarac.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1955., 1989., 1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je I. okr., u razdoblju od prosinca 2015. godine do 24. srpnja 2017. u Zagrebu, kao upravna savjetnica za graditeljstvo u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba, ovlaštena rješavati upravne predmete koji se odnose na izdavanje rješenja o izvedenom stanju, nakon što je II. okr. zatražio od III. okr., inače sina od I. okr., da mu ishodi rješenje o izvedenom stanju za nepostojeću zgradu na adresi u Zagrebu koju je investitor odlučio sagraditi bez građevinske dozvole, na traženje III. okrivljenog pristala donijeti navedeno rješenje. Pritom je II. okr. zatražio od III. okr. da mu u svrhu ishođenja navedenog rješenja pribavi i arhitektonsku snimku za nepostojeću zgradu, na što je III. okr. pristao, iako su obojica znali da zgrada nije izgrađena i da stoga nisu ispunjeni uvjeti za njezino ozakonjenje. Zatim je III. okr. izradio arhitektonsku snimku izvedenog stanja zgrade koju nije bio ovlašten izraditi i u kojoj je neistinito naveo da se na čestici nalazi dovršena stambeno-poslovna zgrada koja se sastoji od sedam stambenih jedinica i dva poslovna prostora građevinske bruto površine 556,31 m2 te je zatražio od ovlaštenog arhitekta da mu potpiše predmetnu arhitektonsku snimku, što je ovaj i učinio.

Nakon toga je III. okr. od I. okr. koja je bila zadužena s upravnim predmetom u kojem je II. okr. podnio zahtjev za donošenje rješenja o izvedenom stanju za objekte u svom vlasništvu oznake ''A'' i ''B'', zatražio da donese rješenje o izvedenom stanju i za predmetnu nepostojeću stambeno-poslovnu zgradu oznake ''C''. Na to je I. okr. pristala te je s ciljem da omogući ozakonjenje zgrade čija se legalizacija traži, znajući da zgrada još nije izgrađena i stoga nije vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave, koristeći nevjerodostojnu arhitektonsku snimku koju je izradio III. okr., donijela rješenje o izvedenom stanju u kojem je ozakonila i nepostojeću zgradu, neistinito navodeći da je zgrada izgrađena i dovršena te da su ispunjeni uvjeti za ozakonjenje, pribavivši time korist investitoru i vlasnicima nekretnine u vidu isprave kojom se ozakonjuje nezakonito izgrađena zgrada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu
Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline