Obavijesti

News

Komentari 55

Traže im dom: Policajci velikog srca žele obitelji kupiti kuću

Traže im dom: Policajci velikog srca žele obitelji kupiti kuću
8

PU splitsko-dalmatinska pokrenula je akciju za pomoć obitelji Kovačević iz Rašćana kraj Vrgorca. Obitelj trenutno živi u kući od suhozida s čađavim zidovima

VIDEO

Jozo (70) i njegova supruga Ilka Kovačević te njihova dva sina Marijan i Dragan žive u neljudskim uvjetima. Njihov dom je kuća od suhozida s čađavim zidovima od vatre i dima te otvorenog ognjišta. Vodu Ilka svaki dan donosi u vjedru iz seoskog bunara. Krov su napravili od slame.

- Rodila sam dva sina i obojica su bila u ratu. Jedan ne radi, a drugi je zaposlen u Pločama i zaradi 2500 kuna. Uz 800 kuna mirovine mojega Joze to je sve što imamo. Kad platimo struju i telefon, ostane nam malo i za hranu - kaže nam Ilka.

Sad je teško, ali zimi je gore jer prokišnjava, Ilka o životu u skromnom domu

Pomoć nikad nije dobila od državnih institucija, ali je nije ni tražila. No, zato je PU splitska- dalmatinska pokrenula humanitarnu akciju za pomoć obitelji Kovačević iz Rašćana kraj Vrgorca.

Njihova susjeda Nada Pavlinović, djelatnica vrgoračke policije, uz pomoć kolega policajaca pokrenula je akciju za pomoć obitelji Kovačević. Cilj akcije je skromnoj obitelji prikupiti novac za gradnju kućice.

- Njima treba dom, čvrst krov nad glavom, jer njihova je sudbina preteška - rekla je Nada. Kovačevići imaju staju s pet ovaca i magarcem Mrkim.

- On ima 35 godina i jedino je moje prijevozno sredstvo - govori Jozo dok gladi ljubimca.

Njima treba dom, čvrst krov nad glavom, Nada moli ljude da pomognu

- Teško nam je, ali može biti i gore. Zime su duge, a kad počnu kiše, sve prokišnjava.

Ali, eto, i u siromaštvu smo skladni - kaže nasmijana Ilka.

Policijskom akcijom nisu uspjeli prikupiti novac za kuću, pa se sad nadaju pomoći drugih ljudi. Imaju žiro-račun otvoren kod OTP banke na broj 3104576478 s naznakom “Za obitelj Kovačević”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH