Obavijesti

News

Komentari 15

'Tražili smo očitovanja osnivača, Poliklinike i Vijeća pa će se vidjeti je li potrebna inspekcija'

'Tražili smo očitovanja osnivača, Poliklinike i Vijeća pa će se vidjeti je li potrebna inspekcija'

Ministar zdravstva je objasnio kako je njegovo ministarstvo učinilo što je jedino moglo - zatražilo očitovanje o optužbama na račun Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Kad ih dobiju, vidjet će što dalje

VIDEO

Ministarstvo zdravstva je već zatražilo očitovanje i same ustanove i Upravnog vijeća i osnivača. Postupak je vrlo jasan, nakon što zdravstvena inspekcija dobije zatraženu dokumentaciju i očitovanja, odlučit će što i kako dalje, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš pod čijom nadležnosti je Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Istaknuo je kako je inspekcija već postupala tijekom prošle i ove godine na osnovu dvije prijave o radu multidisciplinarnog tijela u postupcima odlučivanja prava na ostvarivanje socijalne skrbi i dodjele skrbništva. 

- Obavijestila je nadležne Komore - liječničku i psihološku o nalazima te je nađeno da nije bilo krivog postupanja u tim slučajevima. Sada ćemo vidjeti. Djelatnici zdravstvene inspekcije će vidjeti da li postoji potreba za njihovim daljnjim postupanjem nakon zatraženih očitovanja. U kontaktu sam i s ministrom socijalne skrbi Aladrovićem i on sa svojim ministarstvom isto radi na tome - rekao je.

Objasnio je postupak zdravstvene inspekcije - kada dođu u pojedine zdravstvene ustanove, razgovaraju sa zaposlenima, izuzimaju dokumentaciju koja se odnosi na predmetnu problematiku, analizira je i šalje na daljnje postupanje nadležnim komorama pa se objedinjuje nalaz. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo postupili jedino kako je moguće, zatražili smo očitovanje, sagledat će se nalazi, inkriminacije koje su po medijima i odlučit ćemo tko ide, kada ide i na koji način te što evaluira. Ali sve, naravno, s namjerom zaštite prava djeca i roditelja i svih. Kada je riječ o zdravstvenoj inspekciji, onda se to odnosi na prava iz zdravstvene zaštite, a kada je riječ o inspekciji koja se odnosi na socijalna prava, onda će oni evaluirati svoje - rekao je. 

Ukoliko bude kakvih dvojbi i elemenata koji upućuju da je bilo nepravilnosti u radu Poliklinike, optimalno bi bilo da obje inspekcije, i zdravstva i socijalne skrbi idu zajedno, dodao je.

- I upravo smo na tom tragu razgovarali ministar Aladrović i ja - rekao je.

Podsjetimo, jučer je prašinu u javnosti digla odluka Općinskog građanskog suda kojom privremeno zabranjuju portalu H-Alter pisanje o Poliklinici te ravnateljici Gordani Buljan Flander. Gradonačelnik Tomislav Tomašević, obzirom da je Grad osnivač Poliklinike, je smijenio Upravno vijeće. Za smjenu ravnateljice nema ovlasti, to može Upravno vijeće. No, Buljan Flander mu se u večernjem Dnevniku Nove TV uživo obratila i podnijela neopozivu ostavku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a