Obavijesti

News

Komentari 57

Tražio bi ih da se skinu, dirao ih je, a onda bi im pričao o Freudu

Tražio bi ih da se skinu, dirao ih je, a onda bi im pričao o Freudu

On je vrlo lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. Zapravo, to je ponašanje seksualnog predatora

VIDEO

Liječnike sam smatrala visokomoralnim osobama, pristupala im s pozicije povjerenja... Nikad ne bih kćer poslala na terapije da nije bilo tako, rekla je majka djevojke koja tvrdi da ju je seksualno napastovao varaždinski psihijatar.

Ona nije jedina koja uglednog varaždinskog psihijatra optužuje za neprimjerene, verbalne, pa i fizičke nasrtaje na mlade ranjive djevojke koje su od njega tražile stručnu pomoć. Jedna od njih na terapije je krenula jer se teško nosila s kroničnom bolesti koju su joj dijagnosticirali. Za emisiju “Provjereno” ispričala je kakve je “terapijske metode” psihijatar koristio.

Psihijatar je 'liječio' pacijente homoseksualce oralnim seksom
Psihijatar je 'liječio' pacijente homoseksualce oralnim seksom

Prijavljivali ga komori

- On bi se skinuo, zatražio bi od mene da se skinem i onda bi započele te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, spajanja... Stalno je upotrebljavao Freuda i pričao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe - ispričala je.

Njezina majka nam je rekla da ga je kći upoznala u lipnju 2011. godine. Vrlo brzo su se zbližili toliko da je, nakon što joj je postavio ultimatum, zbog njega čak i prekinula tadašnju vezu. Uspjela je otići od njega 2015. godine, a nakon toga ga je i prijavila. Navodno je bila riječ o više prijava, koje su poslane na adresu državnog odvjetništva i Hrvatske liječničke komore.

- Sve prijave su odbačene. Nemaju dokaza jer ih nisu ni tražili, moju kćer nisu ni saslušali. Do današnjeg dana se o tome šuti i nitko ne reagira - ogorčena je majka. Kaže da ih motivira želja da se nijedna mlada osoba više ne nađe u takvoj poziciji.

Psihijatar: U Zagrebu tri puta porasla potrošnja kokaina
Psihijatar: U Zagrebu tri puta porasla potrošnja kokaina

'Spasila' ga zastara

- Zamislite, dođete psihijatru jer ste ranjeni, ranjena vam je duša, a nakon nekoliko terapija odlazite s još većom ranom - dodaje.

Nada se da će se nakon objava u javnosti javiti i drugi i početi govoriti te da će se komora pokrenuti i zabraniti rad onome tko, na jedan takav način, ruši ugled profesije. Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog, potvrdio nam je da je jedna djevojka kod njega potražila pomoć.

- On je vrlo lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. Zapravo, to je ponašanje seksualnog predatora - pojasnio je. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu potvrdili su nam da su zaprimili jednu prijavu protiv psihijatra. 

- Prijava je primljena u ožujku 2020., a prijavljen je događaj koji se zbio u 2009. godini. S obzirom na protek vremena od događaja, sukladno odredbama Kaznenog zakona, nastupila je zastara - kažu iz ODO Varaždin.

Rječitiji nisu bili ni iz Hrvatske liječničke komore. Kažu kako postupaju po svim zaprimljenim prijavama te kako prijave i postupke ne mogu komentirati zbog zaštite osobnih podataka i nepristranog vođenja postupka. Pokušali smo dobiti i komentar psihijatra, no nije nam odgovarao na telefonske pozive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.