Obavijesti

News

Komentari 45

Trebao biti izručen Belgiji: U Splitu nestao srpski biznismen

Trebao biti izručen Belgiji: U Splitu nestao srpski biznismen
1

Andrija Drašković, kontroverzni srpski biznismen kojeg belgijske vlasti sumnjiče za ubojstvo Envera Hadrija 1990. godine u Bruxellesu, nestao je iz hotela u Splitu

VIDEO

Andrija Drašković, kontroverzni srpski biznismen kojeg belgijske vlasti sumnjiče za ubojstvo Envera Hadrija 1990. godine u Bruxellesu, nestao je iz hotela u Splitu gdje je čekao izručenje, objavila je Politika.

- Nazvali smo Draškovića telefonom u apartman u kojem je bio smješten i nije se javio. Budući da je imao obvezu odazvati se svakom pozivu suda, jamstvo mu je automatski ukinuto -  rekao je Damir Romac, sudac Županijskog suda u Splitu.

Dodao je da se cjelokupni iznos jamčevine od 100.000 eura već nalazi na računu Županijskog suda. Drašković je, prema riječima suca Romca, danas trebao biti izručen Belgiji.

Podsjetimo, Drašković je uhićen 24. lipnja na splitskom aerodromu, prema tjeralici belgijskog Interpola. Dan kasnije, nakon što je položio jamčevinu, pušten je iz pritvora. Oduzeta mu je putovnica, i sud mu je zabranio da napušta Split, ali mu je bilo dozvoljeno izlaziti iz hotela. Drašković je proteklih 10 dana proveo čekajući da ga sud obavijesti o dolasku pripadnika belgijske policije koji bi ga trebali isporučiti u Bruxelles.

Belgijske vlasti ga traže zbog ubojstva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsjednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem veljače 1990. u centru Bruxellesa. Odmah poslije uhićenja, Drašković je izjavio da nije umiješan u zločin i da se ne protivi izručenju Belgiji.

Veljko Delibašić, Draškovićev odvjetnik, ne zna gdje je njegov klijent niti zašto se nije odazvao sudskom pozivu.

Drašković je krajem 2013. godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gdje je služio kaznu za ubojstvo Zvonka Plećića u beogradskom restoranu „Knez 2000”. Bio je osuđen na devet godina zatvora, ali kazna mu je smanjena za dvije godine i tri mjeseca. On je 2007. godine uhićen je u Frankfurtu i prebačen u Italiju zbog antimafijaške istrage oko šverca cigareta i droge.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...