Obavijesti

News

Komentari 4

Trebao biti u samoizolaciji, a on prodavao krumpire i jabuke

Trebao biti u samoizolaciji, a on  prodavao krumpire i jabuke

Dvije žene došle su u policijsku postaju na šalter za upravne poslove, a ispostavilo se kako bi obje trebale biti u samoizolaciji. Policija je uhvatila i muškarca koji se vraćao iz trgovine, a trebao je biti kod kuće

Istarska je policija u četvrtak 17. prosinca utvrdila da su četiri osobe prekršile mjeru samoizolacije.

Naime, na šalter za upravne poslove u sjedište policijske uprave u Puli pristupila je 47-godišnja žena kako bi promijenila adresu prebivališta, iako je taj dan ušla u zemlju te joj je granična policija odredila mjeru samoizolacije s obzirom da nije imala negativan PCR test.

I u umašku policijsku postaju pristupila je osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije. Na šalter za upravne poslove pristupila je 23-godišnjakinja, kojoj je također prilikom ulaska u Hrvatsku 15. prosinca određena mjera samoizolacije, no to je nije spriječilo da dođe u policijsku postaju kako bi riješila svoj upravni zahtjev.

Rovinjska je policija prijavila pak dva prekršitelja mjere. Prilikom provjere da li 57-godišnjak boravi na adresi za vrijeme samoizolacije koja mu je izrečena do 26. prosinca, policijski službenici utvrdili su da muškarac nije kod kuće, već su ga zatekli prilikom kontrole prometa u mjestu Bubani, kada se vraćao iz trgovine. Drugog muškarca zatekli su prilikom kontrole prometa u Dubrovačkoj ulici kako hoda ispred teretnog vozila čakovečke registarske oznake, i poziva građane da kupe krumpir i jabuke. Utvrđeno je kako 18-godišnjak ima određenu mjeru samoizolacije do 21. prosinca, a osim što je kršio mjeru, utvrđeno je i da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Svim osobama koje su kršile izrečenu mjeru samoizolacije policija je izdala prekršajni naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.