Obavijesti

News

Komentari 4

Trebao biti u samoizolaciji, a on prodavao krumpire i jabuke

Trebao biti u samoizolaciji, a on  prodavao krumpire i jabuke

Dvije žene došle su u policijsku postaju na šalter za upravne poslove, a ispostavilo se kako bi obje trebale biti u samoizolaciji. Policija je uhvatila i muškarca koji se vraćao iz trgovine, a trebao je biti kod kuće

VIDEO

Istarska je policija u četvrtak 17. prosinca utvrdila da su četiri osobe prekršile mjeru samoizolacije.

Naime, na šalter za upravne poslove u sjedište policijske uprave u Puli pristupila je 47-godišnja žena kako bi promijenila adresu prebivališta, iako je taj dan ušla u zemlju te joj je granična policija odredila mjeru samoizolacije s obzirom da nije imala negativan PCR test.

I u umašku policijsku postaju pristupila je osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije. Na šalter za upravne poslove pristupila je 23-godišnjakinja, kojoj je također prilikom ulaska u Hrvatsku 15. prosinca određena mjera samoizolacije, no to je nije spriječilo da dođe u policijsku postaju kako bi riješila svoj upravni zahtjev.

Rovinjska je policija prijavila pak dva prekršitelja mjere. Prilikom provjere da li 57-godišnjak boravi na adresi za vrijeme samoizolacije koja mu je izrečena do 26. prosinca, policijski službenici utvrdili su da muškarac nije kod kuće, već su ga zatekli prilikom kontrole prometa u mjestu Bubani, kada se vraćao iz trgovine. Drugog muškarca zatekli su prilikom kontrole prometa u Dubrovačkoj ulici kako hoda ispred teretnog vozila čakovečke registarske oznake, i poziva građane da kupe krumpir i jabuke. Utvrđeno je kako 18-godišnjak ima određenu mjeru samoizolacije do 21. prosinca, a osim što je kršio mjeru, utvrđeno je i da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Svim osobama koje su kršile izrečenu mjeru samoizolacije policija je izdala prekršajni naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.