Obavijesti

News

Komentari 2

Trgovac umjetninama ostavio je milijune prodavaču u dućanu

Trgovac umjetninama ostavio je milijune prodavaču u dućanu

Kratko nakon Andreove smrti, Yeje je nazvao njegovu obitelj koja trenutno živi u Engleskoj i rekao da je on jedini nasljednik njegovog carstva umjetnina

VIDEO

Obitelj imućnog trgovca umjetninama iz New Yorka ostala je šokirana nakon što su nakon njegove smrti primili poziv njima nepoznatog muškarca koji je rekao da milijunska ostavština ide - njemu. 

Andre Zarre preminuo je u srpnju u 79. godini, a tijekom života se nije nikada oženio niti je imao djecu. Jedna od slikarica čije je slike imao u svojim galerijama u New Yorku, Pat Lipsky rekla je kako je Zarre imao jako dobar ukus, ali i da je radio pomalo bizarne stvari. 

Zadnja "bizarna" stvar koju je Zarre napravio je kupovina trgovine delikatesama u Queensu. I to nije prvi put da se poželio baviti takvim poslom. Nekoliko godina ranije je Zarre uložio u kamion s hranom, popularnim načinom za prodaju fast fooda na američkim ulicama. 

Organizirali vjenčanje s 10.000 uzvanika: Rekli su im 'Ne može'
Organizirali vjenčanje s 10.000 uzvanika: Rekli su im 'Ne može'

- Nikada nisam razumio zašto se htio baviti ičime drugim. Bio je jako sposoban trgovac umjetninama koji je bio jako cijenjen u svijetu, ali kamion s hranom je bio katastrofa - rekao je Nick Wolfson, umjetnik i blizak Zarrov prijatelj. 

Kada mu je Zarre rekao da će kupiti trgovinu u Queensu, Wolfson je bio iznenađen i pomalo zabrinut. Zarre je već tada bio u lošem zdravstvenom stanju i skoro je u potpunosti oslijepio. 

- Shvatio sam da je Andre ranjiv. Jedva je hodao. Pitao sam ga koji su mu planovi za njegovu imovinu - rekao je Wolfson te dodao kako je Zarre bio tajanstven i nije htio razgovarati o tome. 

- Pitao me da pošaljem nekoliko svojih slika pa da ih objesi u trgovinu - rekao je Wolfson za Post i dodao je kako je tad postao po prvi put svjestan da se u Andreov životu nalazi čovjek po imenu Jose Yeje. Dvojica su skupa držali trgovinu delikatesama. 

- Pretpostavljam da je Andre htio trgovinu učiniti sofisticiranom, ali sam se zapitao tko je taj čovjek i je li sigurno da uopće pošaljem svoje slike? - prisjeća se Wolfson. 

Limitirana edicija: Nove starke dizajnirala je Shiela Bridges
Limitirana edicija: Nove starke dizajnirala je Shiela Bridges

Yeje (50) za sebe kaže da je biznismen. Oženjen je i ima četvero djece, a Andrea je poznavao od 2016. godine. 

- Bio je odličan čovjek - rekao je Yeje i dodao kako se s vremenom sve više brinuo za Andrea i na kraju mu postao i skrbnik zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

- Imao je problema s koljenima, nije mogao hodati, imao je problema sa srcem, dijabetesom i giht - objasnio je Yeje. Dodao je kako se Zarre zarazio i korona virusom što je dodatno narušilo njegovo zdravlje, a završio je i u bolnici na ugradnji pacemakera. 

Odvjetnica kojoj se Zarre obratio da sastavi njegovu oporuku rekla je da ju neće komentirati, no da je Yeje bio najbliža osoba u njegovom životu. Ipak, susjedi i zaposlenici zgrade u kojoj je Zarre živio čak 32 godine rekli su kako je Yeje počeo dolaziti tek zadnjih nekoliko mjeseci Andreovog života. 

- Znali su se osam mjeseci, ako i toliko. Nitko ga ovdje nije volio, preuzeo mu je život - rekao je jedan od zaposlenika. 

Kratko nakon Andreove smrti, Yeje je nazvao njegovu obitelj koja trenutno živi u Engleskoj i rekao da je on jedini nasljednik njegovog carstva umjetnina. 

Haljine inspirirane balerinama i rukavi koji se skidaju hitovi su Bridal tjedna mode u New Yorku
Haljine inspirirane balerinama i rukavi koji se skidaju hitovi su Bridal tjedna mode u New Yorku

- Bio sam u šoku - rekao je Andreov rođak. Dodao je kako je 30 godina Andre govorio da će im ostaviti sve što ima te da nikada nije rekao da je promijenio oporuku. I drugi sumnjaju u valjanost oporuke. 

- Kako se potpisao? Kako je znao gdje se treba potpisati i kako je došao do Queensa? Pa bio je slijep - poručio je jedan od Andreovih prijatelja. 

Krajem rujna je Yeje poslao pismo Andreovom rođaku i ponudio mu novac i dio zemlje u Poljskoj - kako na sudu ne bi tražio još veći, ako ne i cijeli, iznos ostavljen u oporuci. Obitelj svejedno razmišlja o tome. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca