News

Komentari 0

Trgovački sud u Splitu Kerumu oduzeo vlasništvo vinograda na Hvaru i zgrade na Čiovu

Trgovački sud u Splitu Kerumu oduzeo vlasništvo vinograda na Hvaru i zgrade na Čiovu

Sudske odluke uslijedile su nakon posljednjeg izvještaja stečajne upraviteljice Natalije Mladineo u kojem se navode ishodi održanih javnih dražbi u kojima su se prodavale najvrjednijie nekretnina Kerumove tvrtke

Trgovački sud u Splitu donio je zaključke o brisanju vlasništva Keruma d.o.o u stečaju nad vinogradom u Jelsi na Hvaru i zgradom u Okrugu Donjem na Čiovu vrijednima oko 11,3 milijuna kuna koji su predani u posjed i vlasništvo stečajnom vjerovniku B2 Kapital d.o.o.

Sudskom odlukom brišu se sve zabilježbe prava i tereta na navedenim nekretninama koje su predane B2 Kapitalu d.o.o. kao kupcu koji je prebijanjem tražbine od 3,72 milijuna kuna prethodno postao vlasnikom vinograda u Jelsi površine 10.492 četvornih metara, ali i višekatnice u Okrugu Donjem vrijedne oko 7,6 milijuna kuna.

Sudske odluke uslijedile su nakon posljednjeg izvještaja stečajne upraviteljice Natalije Mladineo u kojem se navode termini i ishodi dosad održanih javnih dražbi u kojima su se “na bubnju” prodavale neke od najvrjednijih nekretnina tvrtke u stečaju splitskog poduzetnika, političara i kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima Željka Keruma.

Kako se navodi u izvještaju, Financijska agencija (Fina) krajem veljače objavila je održavanje prve javne dražbe na kojoj će se se do 18. svibnja prodavati poslovni objekt u Zadru s početnom cijenom od 8,65 milijuna kuna, ali  i legendarni propali zagrebački restoran Šumski dvor s početnom cijenom od 11,3 milijuna kuna. 

Navedena je i početna cijena za bivše zagrebačko kino Central od 7,46 milijuna kuna, ali istaknuto je i da na dosad tri održana ročišta za Kerumovu svinjogojsku farmu u Drnišu, oglašenu čak i na Njuškalu, nije bilo zaprimljenih ponuda za kupnju.

Najčitaniji članci