News

Komentari 63

Tri puta se vraćao ljubiti svoju Malenu, opet je krenuo u Afriku

Tri puta se vraćao ljubiti svoju Malenu, opet je krenuo u Afriku

Klepetan je nakon četiri mjeseca jedva ostavio svoju dragu i otišao na put dug 13.000 kilometara u Afriku. Otkad je otišao, Malena se uopće ne penje u gnijezdo

Deset dana čekala su ga dva rodana. Nikad opraštanje Klepetana i Malene nije trajalo tako dugo. Rodani su već bili nervozni, klepetali su i zvali ga, objasnio je Stjepan Vokić, domar osnovne škole iz Brodskog Varoša kraj Slavonskog Broda. Klepetan bi se vinuo s njima, ali ne bi daleko odmaknuli. Napravio bi polukrug i vratio se Malenoj. Nije ju mogao pustiti. Sve su rode odletjele, samo su se ona dvojica vraćala jer nisu htjela otići bez njega. Nakon bučna klepetanja, odjedanput je zavladala tišina. Klepetan je odletio. 

Očajna Malena nepomično je ostala stajati u dvorištu te ga je ispratila pogledom. Njezin dragi otišao je u Afriku, na putovanje dugo oko 13.000 kilometara. Bude li sreće, vratit će joj se tek za dugih sedam mjeseci. Klepetan je stigao u Hrvatsku u travnju te su dosad on i Malena othranili pet ptića, koji su ih napustili prije desetak dana. Otišli su s drugim mladima prema Africi. Malena tad nije bila toliko tužna jer je Klepetan bio kraj nje. No sad kad je i on otišao, uopće ne odlazi u gnijezdo nego samo hoda okolo dvorištem.

- Samo ide tamo-amo, izgubljena. Kao da nešto traži - kaže Stjepan. Dodaje kako će proći nekoliko dana prije nego što zaljubljena roda prestane tugovati za Klepetanom. Onda će sa Stjepanom otići na kanale hvatati ribe.

Podsjetimo, Malena je prije dvadesetak godina slomila krilo i otad ne leti na jug, a Vokić se brine za nju. Sad im samo preostaje da zajedno dočekaju proljeće i ponovno iščekuju Klepetana... 

Cijeli svijet zna za njih

Najljepša ljubavna priča o privrženosti dviju roda nije samo oduševila hrvatsku javnost nego i inozemnu. Mediji na svim kontinentima nazvali su njihovu ljubav epskom, a snimao ih je i BBC.

Najčitaniji članci