Obavijesti

News

Tromjesečna beba stigla je u bolnicu s više slomljenih rebara

Tromjesečna beba stigla je u bolnicu s više slomljenih rebara

Tromjesečnu bebu Hitna je dovezla u Opću bolnicu Bjelovar, a nakon što je prebačena u KBC Zagreb, nažalost je, vrlo brzo preminula. Neslužbeno doznajemo da je imala barem dva slomljena rebra

VIDEO

Dok policija i Državno odvjetništvo istražuju smrt bebe koja je u teškom stanju primljena u bjelovarsku bolnicu, u javnost izlaze novi detalji, također pod lupom istražitelja.

Kako neslužbeno doznajemo, djevojčica stara tri mjeseca u bolnicu je stigla u vrlo teškom stanju i bez svijesti.

- U utorak oko 4.45 sati zaprimljeno je dijete staro tri mjeseca na Objedinjeni hitni bolnički prijam s respiratornim arestom i kliničkim znakovima smrti. Otprilike nakon 15-ak minuta reanimirano je i vraćene su sve vitalne funkcije i rad srca.

U bolnicu je stigla prekasno 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vozilom Hitne medicinske pomoći dijete je prevezeno na Intenzivnu jedinicu Pedijatrijskog odjela na Klinički bolnički centar u Zagrebu - rekao nam je ravnatelj Opće bolnice u Bjelovaru, gdje je beba prvotno primljena. Nakon dolaska na KBC Zagreb, beba je, nažalost, vrlo brzo preminula.

Policija istražuje smrt bebe od tri mjeseca: 'Doveli su je u zoru, bila je u jako teškom stanju'
Policija istražuje smrt bebe od tri mjeseca: 'Doveli su je u zoru, bila je u jako teškom stanju'

Prve informacije govorile su da na tijelu djeteta tijekom reanimacije liječnici nisu uočili nikakve vanjske ozljede. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, već prilikom prijema liječnici su konstatirali da ima polomljena najmanje dva rebra. Procijenili su da ozljede moguće datiraju od ranije…

Bjelovarska policija i Županijsko državno odvjetništvo već se bave slučajem u cilju utvrđivanja okolnosti kako je dijete ozlijeđeno te je li možda pritom počinjeno i neko kazneno djelo. Obdukcijom će se vjerojatno utvrditi vremenski okvir i kako su nastale ozljede te jesu li imale ikakve veze sa smrtnim ishodom.

Istražuju kako se ozlijedila 

Neslužbeno se doznaje da je obdukcijom utvrđeno kako je beba vjerojatno preminula zbog neliječene upale pluća. Iako, prema svemu sudeći, beba nije preminula nasilnom smrću, to ne znači nužno da kaznenog djela nema. Ako su roditelji olako shvatili teško djetetovo zdravstveno stanje i odbijali potražiti medicinsku pomoć dok nije bilo prekasno, moglo bi se raditi o povredi djetetovih prava s posljedicom smrti. Za to kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od tri do petnaest godina.

O tome kako su se roditelji brinuli o zdravlju svog djeteta svjedoči i činjenica da bebu nijednom, kako doznaje daruvarski Mojportal, nisu odveli izabranoj pedijatrici na cijepljenje i redovnu kontrolu.

Kako javlja isti portal, otac je procijenio da bi zbog Covida-19 odlazak pedijatrici bio opasan. 

- On jednostavno nije htio nikoga slušati. I nikako nije htio da im netko dolazi u kuću - rekao je njihov izvor te dodaje da je beba gubila na težini jer ju majka nije mogla dojiti, a roditelji nisu htjeli da jede pripravke koji nadomještavaju mlijeko. 

O svemu je pedijatrica obavijestila socijalnu službu i policiju. Obitelj, koja ima još jedno dijete u dobi od oko 16 mjeseci, bila je i pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Oboje roditelja su nezaposleni te žive od socijalne pomoći, dječjeg doplatka i rodiljskog dodatka koji prima majka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a