Obavijesti

News

Komentari 59

Trudnica se bori za život: "Svi se molimo za mamu"

Trudnica se bori za život: "Svi se molimo za mamu"
5

Trudna Klara Sabljak (23) je na aparatima. Ima svinjsku gripu. Suprug Zlatko kaže kako mu bez Klare nema Božića. Djeca stalno pitaju za majku

VIDEO

Samo da preživi, tiho govori Zlatko Sabljak (26) iz Dujmić Sela kraj Ogulina. Pogled mu je prikovan uz telefon, a misli uz suprugu Klaru (23), koja se u zaraznoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu bori sa svinjskom gripom. U braku su četiri godine, a njihove kćeri Viktorija (2) i Magdalena (4) stalno pitaju gdje im je mama.
Drama u obitelji Sabljak počela je prošlog ponedjeljka. Klara, koja je u 24. tjednu trudnoće, dobila je temperaturu 37. Pripisali su sve virozi jer se temperatura nije povisila, a prošla je za samo dva dana.
- U petak je Klara išla na kontrolu ginekologu i sve je bilo u redu. Navečer je dobila temperaturu 38, pa je porasla na 39, da bi u subotu u dva sata temperatura narasla na 40 stupnjeva. Pozvali smo Hitnu, koja ju je odvezla u bolnicu. Vidio sam je u subotu rano ujutro kada sam joj donio robu. Požalila se da se ne osjeća dobro i da ne može ležati - govori Zlatko, a iako se trudi te zna da mora biti čvrst zbog djece i supruge, jecaji ga izdaju.
- Tek što sam u subotu došao kući iz bolnice, Klara me nazvala i rekla da mora na respirator. Odjurio sam u bolnicu, a liječnici su mi rekli da je u šok-sobi jer joj fali kisika. U nedjelju rano ujutro odvezli su je za Zagreb - govori Zlatko, koji za zagrebačke liječnike ima samo riječi hvale. Suprugu je posljednji put vidio u nedjelju ujutro, a s obzirom na komplikacije, posjeti su joj strogo zabranjeni. Zlatko zove bolnicu svakih sat vremena, a sa svakim novim pozivom nada se najboljem.
- Diše umjetnim plućima, ali srećom, s djetetom je sve u redu, srce mu kuca. Vjerujem u Boga i nadam se da će nam pomoći - kaže Zlatko i rukom briše suze.
Oči su mu crvene i natekle od plača, strpljivo se javlja brojnim prijateljima koji cijelo jutro zovu i raspituju se o Klarinu stanju. Kad priča o supruzi, Zlatkovo se lice ozari. Dok nam pokazuje fotografiju s vjenčanja, prisjeća se njihova prvog susreta i velike ljubavi.
- Mi smo rođeni jedno za drugo, našli smo se odmah. Imamo divan brak i divnu djecu. Ja više nemam ni Božića ni slavlja, sve mi je ravno - zaključio je Zlatko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
POLICIJA GA UHITILA

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.