Obavijesti

News

Komentari 114

Trumparanoja: Ovo je prevara! Mi smo pobijedili, prestanite brojati milijune dopisnih listića

Trumparanoja: Ovo je prevara! Mi smo pobijedili, prestanite brojati milijune dopisnih listića
4

Znao sam da će se to dogoditi. Sad će pokušati pobijediti preko suda. Poslali su milijune glasova poštom. Ovo je prevara američkog naroda. Idemo na sud. Prestanite brojati dopisne glasove, rekao je Trump

VIDEO

Nakon što je napisao da netko pokušava ukrasti izbore, što je Twitter označio kao obmanu jer, kao i toliko puta dosad, njegove objave često budu najobičnije izmišljotine i obmane bez i jedne činjenice ili dokaza, Donald Trump se javio iz Bijele kuće.

- Ovo je najkasnija presica koju sam ikad imao. Hvala Amerikancima na velikoj podršci. Milijuni su glasali za nas. Tužna grupa ljudi pokušava to osporiti, a mi im to nećemo dopustiti. Hvala mojoj ženi i obitelji, članovima mog tima.

'Dosta je, prestanite brojati! Idemo na sud'

Donald Trump je još jedanput pokazao što misli o milijunima dopisnih listića koji se moraju prebrojati, a stigli su poštom (zbog korona virusa). Ranije je rekao da je to prevara, za što naravno nije imao nikakav dokaz. Muče ga što će se ti glasovi pribrojati, a on smatra da se ti glasovi ne smiju pribrojati nakon roka, iako su po svim parametrima to legalni glasovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Spremamo se za slavlje. Zapravo, već smo bili spremni izaći i slaviti. Građani su izašli na izbore u rekordnom broju. Osvojili smo neke države za koje se nismo nadali. Florida, Ohio... I to velikom razlikom. Osvojil smo i Teksas, Georgiju, a oni to nisu ni stavili u tablicu. Ne mogu nas uhvatiti, nema šanse. Trude se, ali ne mogu. A još čekamo glasove iz država gdje jako vole vašeg predsjednika. O da, jako. Gledam te brojeve i glasove, opa. Pa to je velika prednost. 

- Pričao sam maloprije s guvernerom Teksasa. Čestitao mi je na pobjedi u Teksasu. I pitao me što se događa. Ovo nikad nisam vidio. Odgovorio sam mu da ni ja ne znam. Očito je da sam osvojio Teksas i neke druge ključne države, ali što se događa? Znao sam da će se to dogoditi. Oni će pokušati sad pobijediti preko suda. Poslali su milijune glasova poštom, rekao sam da će se to dogoditi. Ovo je sramota, ovo je prevara američkog naroda. Idemo na Vrhovni sud. Prestanite brojati dopisne glasove. Ne želimo da u 4 ujutro ubace neke dodatne glasove. Znao sam da će nas htjeti prevariti. Ali što se mene tiče, mi smo pobijedili.

O čemu Trump priča?

Nakon što su neke savezne države uvele dopisno glasanje zbog pandemije korona virusa, Trump je rekao da se boji da bi dopisno glasanje moglo dovesti do lažnih rezultata i prevare. To je često ponavljao u kampanji. O čemu se zapravo radi?nNeke savezne države uvele su dopisno glasanje za predsjedničke izbore. Oni su biračima u svojim državama ranije poslali listić, birači su ga ispunili i vratili poštom.vJako puno dopisnih listića tek se treba pribrojiti.bI oni bi mogli promijeniti tijek i rezultat izbora.

Ovo što je Trump učinio, proglasivši se pobjednikom usred brojanja glasova, nije ništa neobično. To je bilo očekivano i mnogi su na to upozoravali u kampanji. Trump će se proglasiti pobjednikom i popljuvat će milijune dopisnih listića koji se tek trebaju pribrojati rezultatima izbora. Upravo se to i dogodilo. Prijetnje Vrhovnim sudom ostat će, kako stvari stoje, samo prijetnje, pucanj u prazno. Jer za takve optužbe o neregularnostima morate valjda imati i nekakav dokaz. Trump ga, kao i inače, nema.

>>> Ovdje pratite uživo - Trump vs. Biden - tko vodi >>>

Prije Trumpa javnosti se obratio Joe Biden koji rezultate izbora prati u Wilmingtonu u Delawareu.

Je li Hrvatskoj svejedno sjedi li u Bijeloj kući Trump ili Biden?
Je li Hrvatskoj svejedno sjedi li u Bijeloj kući Trump ili Biden?

Biden se već obratio

- Znali smo da će ovo dugo trajati, hvala vam na strpljenju. Osjećamo se odlično obzirom an to gdje smo u ovom trenutku. Uistinu je tako. Vjerujemo da smo na putu prema pobjedi. Nije gotovo dok god se i posljednji listić ne prebroji. Trump o krađi izbora? Neće on odlučiti pobjednika, to će odlučiti glasači - kaže Joe Biden.

Pratite izbornu emisiju na 24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat
SVE O BIDENOVOJ POBJEDI

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat

Joe Biden izabrani je američki predsjednik. U svom prvom govoru najavio je jedinstvo i borbu protiv korone, a već se znaju i prvi potezi njegove vlade

Biden: Bit ću predsjednik koji će ujediniti, neću vidjeti crvene i plave države, nego ujedinjene!
VIDEO: POBJEDNIČKI GOVOR

Biden: Bit ću predsjednik koji će ujediniti, neću vidjeti crvene i plave države, nego ujedinjene!

Joe Biden je u napetoj izbornoj trci osvojio više od 270 elektorskih glasova i tako postao 46. predsjednik SAD-a. Zajedno s Kamalom Harris obratio se javnosti oko 2 ujutro po našem vremenu
Muljaže s porezima, problemi s poslovima: Čekaju li Trumpa crni dani nakon Bijele kuće?
SHOW NIJE GOTOV

Muljaže s porezima, problemi s poslovima: Čekaju li Trumpa crni dani nakon Bijele kuće?

Kad je NY Times otkrio da je 2016. platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak i da su mnoge njegove aktivnosti nagomilale gubitke, slika uspješnog poduzetnika pretrpjela je još jedan udarac