Obavijesti

News

Komentari 118

Trump: Ako brojite legalne glasove glatko sam pobijedio

Trump: Ako brojite legalne glasove glatko sam pobijedio
8

Zašto su dopisni glasovi toliko u korist Bidena, pitao se Trump na konferenciji u Bijeloj kući, na kojoj je govorio o ilegalnim glasovima te rekao da je gledajući legalne njegova pobjeda glatka

VIDEO

Nakon cjelodnevnog tvitanja i obrisanih poruka i izgubljenih sudskih pokušaja da se zatraži prebrojavanje glasovanja, Donald Trump dao je prvu izjavu od govora nakon izbora.

POGLEDAJTE VIDEO

Suočen sve više s izbornim porazom kako odmiče brojanje glasova, u četvrtak je u Bijeloj kući pokrenuo nezabilježen napad na američki demokratski proces i bez ikakvih dokaza optužio demokrate, medije i financijaše da mu kradu "glatko i uvjerljivo" osvojeni drugi mandat.

- Ako brojite samo legalne glasove, ja sam glatko pobijedio - rekao je Trump okupljenim novinarima koji nisu imali priliku postavljati pitanja. 

A zatim optužio svoje političke protivnike, demokrate, članove biračkih odbora, medije, financijaše i tehnologiju za krađu njegove pobjede. 

- Naš je cilj zaštiti integritet izbora i nećemo dopustiti da ih ukradu. Nećemo dopustiti da se ušutkaju naši birači - rekao je Donald Trump uporan u ocjeni da je brojanje dopisnih glasova, od trenutka kad je počeo gubiti vodstvo, premreženo korupcijom i prijevarama. 

U.S. President Trump speaks to reporters about the 2020 presidential election at the White House in Washington

-Naši brojevi su čudesno i u tajnosti nestali - rekao je.

Nižući optužbu za optužbom, ustvrdio je da su neki gradovi beznadno korumpirani i da su birački odbori dobili upute da kradu glasove i "broje one ilegalne". 

Okrivio je "velike medije, velik novac i veliku tehnologiju" da su se urotili s demokratima protiv njega. 

Reuters javlja da su neke američke televizije, među kojima NBC i ABC, prestale prenositi predsjednikovu izjavu kad je krenuo s lažnim optužbama. 

CNN je obraćanje emitirao u cijelosti, ali uz novinarski komentar na kraju: "Kakav tužan dan za Sjedinjene Države, da predsjednik lažno optužuje narod da krade izbore".

Trumpovo nezadovoljstvo izazvano je time što mu u nizu ključnih država, u kojima je uvjerljivo vodio, prednost počela znatno padati s prebrojavanjem dopisnih glasova. 

Tako mu prednost u ovom trenutku u Georgiji iznosi samo tri tisuće glasova, a u Pennsylvaniji, gdje je jučer vodio i sa 700.000 glasova razlike, svedena je na samo šezdesetak tisuća. 

Tijekom izjave rekao je i da se članovima Republikanaca ne dozvoljava pristup biračkim mjestima pa da moraju gledati dalekozorima i da se na prozore stavljaju papiri.

 

 

Očekuje se da će ti brojevi nastaviti ići u Bidenovu korist jer preostali listići iz krajeva koji glasaju za demokrate. 

Demokratski kandidat za predsjednika poslao je prije Trumpova obraćanja potpuno suprotnu poruku. Sve je pozvao na mir i strpljivost. 

"Demokracija je ponekad neuredna i ponekad zahtijeva malo strpljenja. Ali nemamo sumnje da ćemo nakon prebrojavanja svih glasova senatorica Harris i ja biti proglašeni pobjednicima".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat
SVE O BIDENOVOJ POBJEDI

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat

Joe Biden izabrani je američki predsjednik. U svom prvom govoru najavio je jedinstvo i borbu protiv korone, a već se znaju i prvi potezi njegove vlade

Biden: Bit ću predsjednik koji će ujediniti, neću vidjeti crvene i plave države, nego ujedinjene!
VIDEO: POBJEDNIČKI GOVOR

Biden: Bit ću predsjednik koji će ujediniti, neću vidjeti crvene i plave države, nego ujedinjene!

Joe Biden je u napetoj izbornoj trci osvojio više od 270 elektorskih glasova i tako postao 46. predsjednik SAD-a. Zajedno s Kamalom Harris obratio se javnosti oko 2 ujutro po našem vremenu
Muljaže s porezima, problemi s poslovima: Čekaju li Trumpa crni dani nakon Bijele kuće?
SHOW NIJE GOTOV

Muljaže s porezima, problemi s poslovima: Čekaju li Trumpa crni dani nakon Bijele kuće?

Kad je NY Times otkrio da je 2016. platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak i da su mnoge njegove aktivnosti nagomilale gubitke, slika uspješnog poduzetnika pretrpjela je još jedan udarac