Obavijesti

News

Komentari 39

Trump ima 74, gojazan je pa je i u najrizičnijoj skupini za koronu

Trump ima 74, gojazan je pa je i u najrizičnijoj  skupini za koronu
1

Koronavirus je Trumpu najozbiljnija prijetnja zdravlju za koju javnost zna u desetljećima, a zaraza mu je potvrđena mjesec dana prije izbora pa će na 14 dana morati pauzirati izborne skupove

VIDEO

Joe Biden vodi u nacionalnim anketama pa je Donald Trump nedavnop pojačao izborne skupove kako bi sustigao demokratskog rivala. No sad se zarazio i mora u saoizolaciju.

Donald Trump ima 74 godine i gojazan je pa je u najrizičnijoj skupini koja može razviti ozbiljne simptome bolesti koja je dosad ubila više od 200.000 Amerikanaca i više od milijun ljudi u svijetu. Trumpova  zaraza mogla bi dodatno destabilizirati već napetu političku klimu.

POGEDAJTE VIDEO: Trumpove nezdrave prehrambene navike

Pokretanje videa...

Trumpova dijeta 01:08

Predsjednikov liječnik Sean P. Conley objavio je da su Trump i Melanija "trenutačno dobro i planiraju ostati u Bijeloj kući tijekom svog oporavka". 

Pomoćnik koji je vidio Trumpa u četvrtak navečer rekao je da mu se činio dobro i da nije pokazivao simptome, ali je svjestan stanja suradnice Hope Hicks koja ima simptome. 

Trump je najveći pokretač laži i izmišljotina o koroni u svijetu
Trump je najveći pokretač laži i izmišljotina o koroni u svijetu

Nakon što su dužnosnici Bijele kuće saznali da Hicks ima simptome, Trump je s pratnjom odletio u New Jersey na humanitarnu akciju i ondje održao govor. Bio je u bliskom kontaktu s desecima ljudi.

Trump je u četvrtak navečer tvitao da su on i prva dama u karanteni. 

Značajno zaostaje za Bidenom

Njegova objava predstavlja izvanredan zaokret za njegovu obitelj mjesec dana prije izbora. Trump je proteklih tjedana pojačao aktivnosti u kampanji kako bi dostigao svog demokratskog rivala Joea Bidena koji vodi u nacionalnim anketama. 

Značajno zaostaje za Bidenom zbog svog odgovora na covid-19, kažu pomoćnici i birači, koji mu zamjeraju i gospodarski kolaps uzrokovan zatvaranjem zemlje. 

FILE PHOTO - U.S. President Donald Trump visits Saint John Paul II National Shrine in Washington

Iako se virus proširio nacijom, Trump je nastavio održavati velike događaje na kojima većina okupljenih nije nosila maske i pridržavala se fizičkog razmaka. Trump se redovito pojavljivao u javnosti bez maske, a rugao se Bidenu što je činio sve suprotno. Mnogi Trumpovi pomoćnici također su odbijali nositi maske. 

Hicks je jedna od najbližih Trumpovih suradnica i redovito ulazi u Ovalni ured po nekoliko puta dnevno. 

Više puta je uočena bez maske, zajedno s najvišim pomoćnicima. Bila je pozitivna na koronavirus nakon što je u srijedu na skupu razvila simptome. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Izbori u SAD-u 01:08

Hicks (31) je bila glasnogovornica Trumpove kampanje 2016., a kasnije zadužena za komunikaciju Bijele kuće. Otišla je s te pozicije u ožujku 2018. na novi posao na Fox News. Vratila se u Bijelu kuću u veljači kao Trumpova savjetnica. 

Pristižu želje za brzim oporavkom Trumpa i Melanije 

"Karen i ja šaljemo našu ljubav i molitve dragim prijateljima, predsjedniku Donaldu Trumpu i Melaniji Trump. Pridružujemo se milijunima diljem Amerike koji se mole za njihov potpun i brz oporavak. Bog te blagoslovio predsjedniče Trump i našu prekrasnu prvu damu Melaniju", tvitao je američki potpredsjednik Mike Pence. 

U.S. President Trump holds coronavirus disease (COVID-19) pandemic briefing at the White House in Washington

"Ovo pokazuje da virus ne štedi nikoga, uključujući one koji su bili skeptični. Želim mu brz oporavak", rekao je glasnogovornik francuske vlade Gabriel Attal. 

Trump se sprdao s Bidenom jer nosi masku. Sad ima koronu
Trump se sprdao s Bidenom jer nosi masku. Sad ima koronu

Britanska vlada poželjela je američkom predsjedniku i prvoj dami brz oporavak nakon pozitivnog testa na koronavirus i dodala da SAD ima jasan protokol za sukcesiju ako to bude potrebno, rekao je ministar stanovanja Robert Jenrick u petak za Sky. 

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel u petak je poželio supružnicima Trump brz oporavak. 

"Covid-19 je bitka i svi mi ćemo se nastaviti boriti. Svaki dan. Bez obzira gdje živimo", objavio je na Twitteru Michel. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji