Obavijesti

News

Komentari 39

Trump izgubio još tri presude

Trump izgubio još tri presude

Trumpova strategija ostanka na vlasti sve je više usredotočena na uvjeravanje republikanskih zastupnika da interveniraju u njegovo ime u ključnim saveznim državama u kojima je Biden pobijedio

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump i njegovi saveznici u četvrtak su izgubili tri presude u pokušaju da spriječe proglašenje pobjede demokrata Joea Bidena na izborima.

Sudac u Georgiji, kojeg je imenovao sam Trump, odbacio je zahtjev konzervativnog odvjetnika Lina Wooda da se zaustavi potvrđivanje Bidenove pobjede u toj saveznoj državi. U tužbi se tvrdilo da su tamošnji izborni službenici nepropisno izmijenili proces brojanja glasačkih listića odsutnih birača. 

- Zaustaviti proglašenje u zadnjem trenutku bi potaknulo zbunjenost i obespravljenost, što nema temelja u činjenicama i zakonu - rekao je okružni sudac Steven Grimberg iz Atlante tijekom izricanja presude. 

Trumpov pravni tim, predvođen njegovim osobnim odvjetnikom, bivšim gradonačelnikom New Yorka Rudyjem Giulianijem, u srijedu je održao konferenciju za medije na kojoj je ponovljeno da je Trump pobjednik izbora. Iznesen je niz optužbi o nepravilnostima na izborima, no najavljeno da je to tek početak dugog procesa i da će dokaze predočiti tek kasnije.

Trumpova strategija ostanka na vlasti sve je više usredotočena na uvjeravanje republikanskih zastupnika da interveniraju u njegovo ime u ključnim saveznim državama u kojima je Biden pobijedio, otkrila su tri izvora agenciji Reuters.  

Nedugo nakon presice u srijedu sud u Pennsylvaniji odbacio je pokušaj Trumpovog stožera da se poništi 2,2 tisuće glasova u Bucks Countyju u blizini Philadelphije zbog navodnih nepravilnosti oko omotnica. 

Sud u Arizoni je pak odbacio tužbu koja je pozvala na sprječavanje dužnosnika u Phoenixu da potvrde Bidenovu pobjedu.

Republikanska stranka u Arizoni tražila je od suca Johna Hannaha da naredi novu provjeru glasova u Maricopa Countyju, gdje živi većina stanovnika te savezne države, tvrdeći da su se glasovi tamo brojali na nezakonit način. 

Sudac još nije objasnio zašto je odbacio taj slučaj, no najavio je da će kasnije objaviti opširnije tumačenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat
SVE O BIDENOVOJ POBJEDI

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat

Joe Biden izabrani je američki predsjednik. U svom prvom govoru najavio je jedinstvo i borbu protiv korone, a već se znaju i prvi potezi njegove vlade

Biden: Bit ću predsjednik koji će ujediniti, neću vidjeti crvene i plave države, nego ujedinjene!
VIDEO: POBJEDNIČKI GOVOR

Biden: Bit ću predsjednik koji će ujediniti, neću vidjeti crvene i plave države, nego ujedinjene!

Joe Biden je u napetoj izbornoj trci osvojio više od 270 elektorskih glasova i tako postao 46. predsjednik SAD-a. Zajedno s Kamalom Harris obratio se javnosti oko 2 ujutro po našem vremenu
Muljaže s porezima, problemi s poslovima: Čekaju li Trumpa crni dani nakon Bijele kuće?
SHOW NIJE GOTOV

Muljaže s porezima, problemi s poslovima: Čekaju li Trumpa crni dani nakon Bijele kuće?

Kad je NY Times otkrio da je 2016. platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak i da su mnoge njegove aktivnosti nagomilale gubitke, slika uspješnog poduzetnika pretrpjela je još jedan udarac