Obavijesti

News

Komentari 1

Trump je smijenio ministricu domovinske sigurnosti Nielsen

Trump je smijenio ministricu domovinske sigurnosti Nielsen
1

Američki predsjednik Donald Trump ustrajava u tvrdnji da prelazak imigranata preko južne američke granice ugrožava nacionalnu sigurnost, pa ga treba hitno spriječiti

VIDEO

Američka ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen odlazi sa svoje dužnosti, a zamijenit će je Kevin McAleenan, trenutni povjerenik za carine i graničnu zaštitu SAD-a, objavio je u nedjelju američki predsjednik Donald Trump.

Trump je na Twitteru izvijestio da će "ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen napustiti svoj položaj, a ja joj se zahvaljujem na službi". Visoki izvor iz administracije potvrdio je da je Nielsen dala ostavku na Trumpov zahtjev.

Trumpova administracija provodi obnovu odjela odgovornog za imigracijsku politiku, a Nielsen je bila na mjestu čelne osobe za domovinsku sigurnost od prosinca 2017. godine.

Njezin je odjel odgovoran za provedbu nekih od najspornijih Trumpovih politika, kojima pokušava smanjiti broj Meksikanaca i stanovnika država Srednje Amerike koji ulaze u SAD bez odgovarajuće dokumentacije.

Često podvrgavana oštrim ispitivanjima demokrata u Kongresu, Nielsen je nadgledala provedbu Trumpovih planova kao što su izgradnja zida na granici s Meksikom i odvajanje djece migranata od njihovih obitelji.

Predsjednik demokratskog Odbora za domovinsku sigurnost Predstavničkog doma Bennie Thompson izjavio je kako je mandat Nielsen na čelu Ministarstva za domovinsku sigurnost "od početka bio katastrofa".

No, ona ne bi trebala poslužiti kao žrtveni jarac za "užasnu i okrutnu Trumpovu politiku", poručio je Thompson. Napominjući da domovinska sigurnost sada nema ni ministra niti zamjenika pozvao je Vladu da u dobroj vjeri radi s Kongresom kako bi zemlja bila sigurna.

Trump ustrajava u tvrdnji da prelazak imigranata preko južne američke granice ugrožava nacionalnu sigurnost, pa ga treba hitno spriječiti.

Nedavno je zaprijetio da će zatvoriti granicu ili njezine dijelove ako Kongres ne promijeni zakone koji omogućuju "imigracijske rupe".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.