News

Komentari 27

Trump o Putinu: 'On je snažan čelnik, on je i moćan čovjek'

Trump o Putinu: 'On je snažan čelnik, on je i moćan čovjek'

Zadnjih godina oni (Rusi) su ga poštovali. Mislim da ima oko 80 % (popularnosti) dok vidimo da (predsjednik Barack) Obama ima 30-40 posto - kaže Trump

Očito polaskan i očaran onim što je o njemu rekao Vladimir Putin, vodeći kandidat na američkim predizborima za predsjedničke izbore Donald Trump uzvratio je ruskom predsjedniku istom mjerom nazivajući ga "moćnim čelnikom".

- On je snažan čelnik, on je moćan čelnik. On je vodio svoju zemlju - rekao je američki milijarder u emisiji Morning Joe na mreži MSNBC.

- Zadnjih godina oni (Rusi) su ga poštovali kao čelnika. Mislim da ima oko 80 posto (popularnosti) dok vidimo da (predsjednik Barack) Obama ima 30-40 posto - rekao je taj republikanac koji u siječnju 2017. želi ući u Bijelu kuću.

Trump je reagirao na divljenje koje mu je u četvrtak izrazio predsjednik Putin.

Vodeći kandidat republikanske stranke za predsjedničku nominaciju 2016. je "sjajan čovjek" i "veliki talent", "neprijeporni favorit u predsjedničkoj utrci", rekao je ruski predsjednik a prenijele su ruske novinske agencije nakon njegove godišnje tiskovne konferencije u Moskvi.

No kada je voditelj na MSNBC-u primijetio da Putin "ubija novinare, predstavnike oporbe i osvaja zemlje", Amerikanac je uzvratio: "On vodi svoju zemlju, on je barem čelnik, za razliku od onoga što imamo u našoj zemlji".

Osim toga, "mislim da i naša zemlja čini brojne pokolje", dodao je Trump.

Ipak, inzistirao je voditelj Joe Scarborough, bivši republikanski zastupnik s Floride, "očito osuđujete Putina koji ubija novinare i predstavnike političke oporbe?"

- Naravno, svakako - rekao je kratko Trump.

Najčitaniji članci