News

Komentari 49

Trump je otišao kao kukavica

Trump je otišao kao kukavica

Nakon incidenta koji su izazvale Trumpove pristaše 6. siječnja, dosadašnjeg predsjednika oštro su osudili brojni Amerikanci, a velik broj suradnika prekinulo je suradnju

Donaldu Trumpu ubrzo ističe četverogodišnji predsjednički mandat, no čini se da još uvijek ne može prihvatiti činjenicu da će na njegovu poziciju doći novi američki predsjednik Joe Biden, prenosi ABC News.

Nakon incidenta koji su izazvale Trumpove pristaše 6. siječnja, dosadašnjeg predsjednika oštro su osudili brojni Amerikanci, a velik broj suradnika prekinulo je suradnju. 

Posljednji dani njegove vladavine protekli su sve samo ne mirno. Trump se nakon incidenta 'bori' s optužnicama i suđenjima, a ne isključuje se i mogućnost da bi mogao završiti iza rešetaka. 

Od trenutka kad je izgubio izbore, Donald Trump optužio je Joea Bidena da je kupio glasove te da treba biti osuđen zbog toga. U vremenu kada se cijeli svijet bori s korona virusom, Trump je svoju pažnju usmjerio na predsjedničke izbore i u potpunosti zanemario pandemiju. 

Dva mjeseca nakon predsjedničkih izbora predsjednik na odlasku Donald Trump i nije priznao poraz unatoč provjerama, novom brojanju glasova i nizu sudskih odluka koje mu nisu išle u korist. 

U zapanjujućem pozivu koji je otkrio Washington Post, Trump je od predsjednika izbornog povjerenstva Georgije zatražio da "pronađe" glasačke listiće potrebne da bi se poništio njegov poraz u toj važnoj saveznoj državi.

U brojnim konferencijama naglašavao je namještenost predsjedničkih izbora i pozivao i hrabrio svoje pristaše da reagiraju i spriječe krađu koja se dogodila pred njihovim očima. 

Trumpovi pristaše su reagirali na poziv te su 6. siječnja upali na Kapitol i izazvali prosvjed kakav Amerika u svojoj povijesti ne pamti. 

Nekoliko dana nakon prosvjeda, Trump je izjavio kako je prosvjed koji se dogodio za svaku osudu te da isti nije inicirano, niti podržava. 

 

 

Najčitaniji članci