Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Trump pred smjenom? 'Tražio je prekid istrage protiv Flynna'

Nakon što je objavljeno da je Trump Rusima odao vrlo povjerljive informacije o ISIL-u, objavljeno je kako je navodno tražio da FBI prekine istragu protiv generala Flynna i njegovih navodnih veza s Rusima

U.S President Donald Trump watches as Turkey's President Recep Tayyip Erdogan departs at the entrance to the West Wing of the White House in Washington
Foto: JOSHUA ROBERTS
26 komentara

Američki predsjednik Donald Trump je  Jamesa Comeyja, smijenjenog direktora FBI-a, tražio da  prekine istragu vezanu za bivšeg nacionalnog savjetnika za sigurnost Michaela Flynna. FBI je naime htio istražiti veze koje je Flynn imao s rusima, piše New York Times.  Pozivaju se na bilješke koje je napravio sam Comey u veljači ove godine. 

- On je dobar čovjek, nadam se da to jednostavno možete pustiti - navodno je Trump rekao Comeyju. Mediji navode, da ako bi se te tvrdnje mogle dokazati, da bi Trump mogao biti smijenjen. Bijela kuća odmah je demantirala navode New York Timesa. 

- Predsjednik Trump je rekao da je general Flynn izvanredan gospodin koji je služio svojoj zemlji, ali nikada nije tražio da se zaustavi istraga - rekli su u Bijeloj kući.

Podsjetimo, u utorak je pak objavljeno kako je Trump Rusima dao vrlo povjerljive informacije o ISIL-u i tako ugrozio sigurnost američkih obavještajaca koji su se ubacili među pripadnike ISIL-a. Trump je kasnije na Twitteru objasnio kako je s Rusima podijelio činjenice i da je na to imao potpuno pravo. Kaže da je imao za to humanitarne razloge, ali i da je htio da Rusija pojača borbu protiv ISIL-a i terorizma. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message