Obavijesti

News

Komentari 4

Trump predložio susret s Kim Jong-unom, on je zainteresiran

Trump predložio susret s Kim Jong-unom, on je zainteresiran
1

Američki predsjednik rekao je na marginama summita G20 u japanskoj Osaki, kako bi se volio sastati sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom ovog vikenda u demilitariziranoj zoni između S. i J. Koreje.

VIDEO

Trump bi tijekom današnjeg dana, nakon summita u Osaki, trebao otputovati u Južnu Koreju. 

- Smatramo to vrlo zanimljivim prijedlogom, no nismo primili službeni prijedlog s tim u vezi, rekla je zamjenica sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Choe Son-hui u izjavi koju je prenijela sjevernokorejska središnja novinska agencija.

- Moje je stajalište da, održi li se sastanak između DPRK-a i SAD-a na crti razdvajanja, kao što namjerava predsjednik Trump, bit će to još jedna važna prigoda u daljnjem produbljivanju osobnih odnosa između dvojice čelnika i promicanja bilateralnih odnosa, ističe se u izjavi u kojoj se spominje službeni naziv Demokratske Narodne Republike Koreje.

Ta je izjava objavljena nekoliko sati nakon što je Trump izrazio nadu za susret s Kimom na međukorejskoj granici.

- Dok sam tamo, ako predsjednik Kim ovo vidi, sastao bih se s njim na granici/DMZ samo da se rukujem s njim i pozdravim ga (?)!, napisao je u tvitu Trump komentirajući put u Koreju, upotrijebivši istodobno i upitnik i uskličnik.

Zasad nema nagađanja o tome  hoće li se održati susret Trump - Kim u demilitariziranoj zoni, granici između dviju Koreja, no Trump je opovrgnuo prije odlaska iz Washingtona da se planira sastati s Kimom.

Svoj drugi, i zadnji, summit njih su dvojica imala u veljači u Hanoiju, a susret se završio bez dogovora jer nisu mogli naći zajedničko stajalište u pogledu koraka denuklearizacije Pjongjanga i odgovarajućih mjera Washingtona, kao što je ublažavanje sankcija.

Njihovi su pregovori o denuklearizaciji otad u zastoju. 

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.