Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Trump prijeti porezom od 20% na automobile uvezene iz EU

Trump je već puno puta spominjao mogućnost uvođenja poreza u svrhu zaštite američke automobilske industrije, a te bi se carine odnosile posebice na Njemačku

Trump departs  the White House in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE
11 komentara

Američki predsjednik Donald Trump u petak je zaprijetio uvođenjem carine od 20 posto na uvoz automobila iz Europske unije u Sjedinjene Države pošto su u Europi stupile na snagu carine na više desetaka američkih proizvoda.

U.S. President Donald Trump speaks during a news conference after his meeting with North Korean leader Kim Jong Un at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore PRIJETI SANKCIJAMA Trump: Ako Kina ne promijeni politiku, SAD će uvesti carine

"Ako uskoro ne budu ukinute carine koje su dugo na snazi za Sjedinjene Države, njezina poduzeća i radnike, odredit ćemo poreze od 20 posto na sve automobile koji će biti uvezeni u Sjedinjene Države", napisao je na društvenoj mreži Twitter američki predsjednik i dodao "Proizvedite ih ovdje".

Trump je već puno puta spominjao mogućnost uvođenja poreza u svrhu zaštite američke automobilske industrije, a te bi se carine odnosile posebice na Njemačku.

Trump redovito ističe da žali gledajući previše 'mercedesa' na ulicama New Yorka i nedovoljno američkih automobila na europskim ulicama.

Novi porezi koje je odredio Bruxelles, koji su službeno na snazi od petka, odgovor su Europljana na poreze od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij koje Sjedinjene Države uvele većini zemalja svijeta, među kojima su i njihovi saveznici. 

Trump za odgodu donošenja zakona o imigraciji

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je u petak od republikanskih predstavnika u Kongresu da donošenje sveobuhvatnog zakona o imigraciji odgode  sve do iza izbora u studenome, u nadi da će u Kongresu tada biti još više zastupnika iz republikanskih redova.

U.S. President Donald Trump delivers remarks at a meeting of the National Space Council at the White House in Washington SVI GA KRITIZIRAJU Ivanka Trump od oca traži da ne razdvaja imigrantske obitelji

Trump, koji je izložen valu kritika zbog politike razdvajanja djece od obitelji ilegalnih imigranata na američko-kineskoj granici, pokušava raspravu o imigraciji prebaciti u Kongres.

Usprkos tome što republikanci kontroliraju Zastupnički dom i Senat, zbog vrlo tanke većine od 51-49 u potonjem, za većinu zakona potrebna je i potpora demokrata.

"Izaberite više republikanaca u studenome i izglasat ćemo najbolji, najpošteniji i najsveobuhvatniji zakon o imigraciji u svijetu", poručio je Trump na Twitteru.

Demokrate je optužio da samo igraju svoje igre i da nemaju namjeru išta učiniti za rješavanje više desetljeća starog problema ilegalne imigracije.

Trump departs  the White House in Washington NAKON OPĆE OSUDE Trump ipak popušta: Obitelji migranata više neće razdvajati

Prije dva dana je Trump potpisao izvršnu uredbu kojom se obitelji imigranata koje ilegalno prijeđu južnu granicu Sjedinjenih Država neće više razdvajati.

Uredbom se obiteljima s djecom daje prednost pri rješavanju zahtjeva za useljenje u SAD, ali ta uredba neće dokinuti nultu stopu tolerancije prema ilegalnoj imigraciji, objasnio je dužnosnik Trumpove administracije.

Ured UN-a za ljudska prava pozvao je američku administraciju da "izmijeni" svoju politiku prema migrantima i pronađe druge oblike prihvata djece koja nikada ne bi trebala biti u pritvoru, čak niti sa svojim roditeljima.

UN-ov fond za djecu (UNICEF) je podsjetio da neprihvatljiva praksa zatočenja djeca nije ekskluzivitet SAD-a i da ima oko 100 zemalja koje u svrhu kontrole migracije zadržavaju djecu u pritvoru.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message