Obavijesti

News

Komentari 82

Trumpa helikopterom preselili u bolnicu, primio koktel lijekova

Trumpa helikopterom preselili u bolnicu, primio koktel lijekova
6

Trump kašlje i ima laganu temperaturu. Helikopterom ga sele u bolnicu Walter Reed. Primio je koktel lijekova kao "mjeru predostrožnosti", rekli su iz Bijele kuće...

VIDEO

Američkog predsjednika Donalda Trumpa preselili su u bolnicu manje od 24 sata nakon pozitivnog testiranja na korona virus. Radi se o vojnoj bolnici Walter Reed u koju je otišao helikopterom.

Prema pisanju američkih medija, Trump je počeo pokazivati ​​"blage simptome" Covida-19 u četvrtak. Danas su izvijestili kako kašlje i ima laganu temperaturu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trump zaražen koronom 01:10

Primio je koktel lijekova kao "mjeru predostrožnosti", rekli su iz Bijele kuće. Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za koronu, rekao je Trumpov liječnik Sean Conley, piše CNN. 

- Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami koji su idući najbolji koraci - kaže Conley.

Podsjetimo, Trump je na Twitteru u petak ujutro objavio da je pozitivan na koronu, a pozitivna je i njegova supruga Melania.

POGLEDAJTE VIDEO: Trumpa prebacuju helikopterom

Je li Trump bio zaražen dok je obilazio zemlju u kampanji?

Bliski suradnici američkog predsjednika Donalda Trumpa nisu nosili zaštitne maske tijekom višednevnih priprema prve predsjedničke debate, izjavio je u petak jedan od njih, a obitelj predsjednika ih je skinula u dvorani tijekom televizijskog duela s Joe Bidenom.

"Ne, nitko nije nosio masku u dvorani kada smo pripremali predsjednika", izjavio je jedan od njegovih savjetnika za debatu, Chris Christie, nakon objave da je Donald Trump pozitivan na covid-19. 

Bivši guverner New Jerseya je objasnio da je dio skupine od "pet do šest osoba" koja je pripremala američkog predsjednika za debatu protiv demokratskog kandidata za predsjedničke izbore 3. studenoga. 

On ga je redovno posjećivao u Bijeloj kućiI "od subote poslijepodne do sredine utorka", precizirao je. U ekipi za pripremu je bio i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani.  

Pompeo uvjerava: Vlada SAD-a iznimno je stabilna unatoč Trumpovoj zarazi koronom
Pompeo uvjerava: Vlada SAD-a iznimno je stabilna unatoč Trumpovoj zarazi koronom

Chris Christie je rekao da kod predsjednika nije primijetio simptome, koji se obično javljaju pet dana nakon zaraze, iako to trajanje može biti duže ili kraće, ali rijetko prelazi 12 dana.

Oboljeli postaju zarazni dva dana nakon pojave prvih simptoma, što bi u slučaju Donalda Trumpa bio u utorak ili srijeda, ako su se prvi simptomi pojavili u četvrtak i li petak. 

Američki predsjednik (74) i njegov demokratski protivnik Joe Biden (77) su se sučelili u utorak navečer u Clevelandu, obojica bez maske, ali na udaljenosti kojom su poštivali potreban razmak. 

U dvoranu je obitelj Donalda Trumpa stigla s maskama, kao i obitelj Joea Bidena, ali su ih Trumpovi uskoro skinuli, ispričao je u petak moderator Chris Wallace.

"Svi u dvorani su bili negativni na testiranju", precizirao je on na kanalu Fox News.

Zdravstvene vlasti su preporučile da svi u zatvorenom nose maske, osim dvojice kandidata i moderatora.  

Donijela je virus u Bijelu kuću? Trumpova fatalna savjetnica od koje se ne odvaja ni na trenutak
Donijela je virus u Bijelu kuću? Trumpova fatalna savjetnica od koje se ne odvaja ni na trenutak

- Melania Trump je nosila masku kada je ušla ali ju je skinula kad je sjela. Svi ostali članovi obitelji, uključujući Ivanku i Tiffany nisi nosili masku kada su sjel -  izjavio je.

 No supruga demokratskog kandidata Jill Biden je zadržala masku na licu tijekom cijele 90-minutne debate.

Trump je u tjednu prije no što mu je dijagnosticirana zaraza novim koronavirusom posjetio sedam saveznih američkih država. 

Sve o Trumpovom stanju pratite OVDJE.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina