News

Komentari 77

Trumpova savjetnica: 'Odmah pobacite te sotonske trudnoće'

Trumpova savjetnica: 'Odmah pobacite te sotonske trudnoće'

Paula White, kontroverzna televanđelistica i duhovna savjetnica Donalda Trumpa koja je prije dva mjeseca postala i službena članica njegove administracije opet šokira svijet svojim izjavama

U studenom prošle godine pastorica Paula White (53) postala postala je službena članica administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa i to kao religijska savjetnica u Uredu za odnose s javnošću.

Ova Trumpova bliska suradnica i duhovna savjetnica poznata je po bizarnim izjavama, a zadnja koja ju dala odnosi se na 'sotonske trudnoće'

- Svaki čudan vjetar koji je poslan da povrijedi crkvu, ovaj narod, poslan protiv mene ili protiv predsjednika razbit ćemo nadmoćnom Isusovom krvlju. U ime Isusovo, zapovijedamo svim sotonskim trudnoćama da završe odmah - pobačajem.  Izjavljujemo da sve što je začeto u sotonskoj utrobi će biti pobačeno i neće biti u stanju izvršiti bilo kakav plan uništenja, neće biti u stanju nanijeti nikakvu štetu - kazala je u svojoj propovijedi.

Njezini komentari izazvali su uznemirenost na društvenim mrežama. Jedna kopija videa, koji je twittao Guthrie Graves-Fitzsimmons, samoproglašeni stručnjak za religijsku ljevicu retweetana je 6000 puta.

President Trump Speaks at the Evangelicals for Trump coalition in Miami, Florida

- Obično ne odgovaram, ali očito je ovo izvađeno iz konteksta. Ovo je nepošten pokušaj  da se riječi izvade iz konteksta radi političke koristi. Samo ću se moliti - odgovorila je savjetnica White na Twitteru.

White je, inače, na čelu predsjedničkog evanđeoskog savjetodavnog odbora i pastorica je megacrkve New Destiny Christian Center u Apopki na Floridi.

'Pošaljite mi svoju plaću'

Prije točno dvije godine ova teleevanđelistkinja govorila je ljudima da joj pošalju novac – idealno bi bilo svoju siječanjsku plaću – kako bi primili blagoslove ili će se suočiti s nadnaravnim posljedicama.

White je, naime, poznata i kao 'pastor evanđelja za prosperitet', što znači da vjeruje da Bog nagrađuje pobožne bogatstvom, zdravljem i srećom. Oni koji joj doniraju imat će još više uspjeha, odnosno zauzvrat će zaslužiti Božju nagradu. 

- Veće donacije, više uspjeha - tvrdi White.

430483801

- Trebate poslati tih 3500 dolara. Trebate poslati 35.000 dolara. Trebate poslati taj ček od 100 tisuća dolara -  poručuje tako svojim sljedbenicima u jednom televizijskom nastupu.

'Kamo ja idem Bog vlada'

No njezini sljedbenici, koji ne propuštaju njezin televizijski show "Paula White Today", očito joj vjeruju jer Paula White, odrasla u siromaštvu u gradiću Tupelo u Mississipiju,  posjeduje ogromno bogatstvo. Dok je jedni vide kao osobu koja 'vodi Trumpa Kristu' za druge je ona obična prevarantica i šarlatanka.

 - Kamo god ja idem, Bog vlada. Kad ja hodam po tlu Bijele kuće, Bog hoda po tlu Bijele kuće. Imam svako pravo i ovlast proglasiti tlo Bijele kuće svetim tlom jer sam stajala tamo, a gdje ja stojim, sveto je - rekla je White na jednom od svojih nastupa.

Objasnila je i zašto se kršćani ne smiju protiviti predsjedniku Trumpu

- Bog postavlja kralja. Bog ga i ruši. Tako da, ako se borite protiv Božjeg plana, borite se protiv Božje ruke.

Najčitaniji članci