Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

Tsipras poručio Grcima: Bit će referenduma, glasujte protiv!

Grčki premijer je kazao da Grčka i dalje pregovara te da žele zaštititi mirovine. Ipak, traži od građana da na referendumu glasaju 'protiv' ponude vjerovnika

Screenshot
Foto: Screenshot
51 komentara

Grčki premijer Alexis Tsipras u televizijskom obraćanju potvrdio je da će se referendum o ponudi međunarodnih kreditora i mjerama štednje održati u nedjelju te je pozvao građane da na tom referendumu glasaju protiv!

Rekao je da referendum nije glasanje o ostanku ili izlasku iz eurozone te kako su vjerovnici nakon najave referenduma dali bolje ponude.

- Glas 'protiv' nije glas za napuštanje Europe, već za povratak europskim vrijednostima - rekao je.

Napomenuo je da Grčka ostaje za pregovaračkim stolom te da se bore da zaštite grčke mirovine, prenosi Reuters.

Tsipras je rekao da će odmah krenuti naprijed ako današnji sastanak euroskupine pošalje pozitivnu poruku. 

- Oni koji kažu da imam tajni plan da izvučem Grčku iz EU ako građani glasaju "protiv" lažu - rekao je Tsipras, a prenosi Sky News

Ponovio je kako je spreman prihvatiti uvjete međunarodnih kreditora, ali uz određene uvjete. Poručio je i da je glas naroda važniji od odluka vlade.

- Nikad nisam očekivao da demokratska Europa neće dati prostora i vremena za referendum - rekao je Tsipras, nazvavši zatvaranje banaka sramotom. Poručio je da Grčka želi ostati u Europi.

Papa: Molite se za Grčku

Papa Franjo pozvao je na molitvu za Grčku. Papa je rekao kako je stanje u Grčkoj zabrinjavajuće i pozvao je vjernike da se mole za Grke. Pozvao je i šefove država i vlada da se ponašaju odgovorno i riješe krizu u Grčkoj. Rekao je da u "središtu debate mora biti ljudsko dostojanstvo". 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message