Obavijesti

News

Komentari 54

Tuga u Rakitju: "Curice su bile zaista poput dva mala anđela"

Curica N.H. (10), koja je tragično stradala u požaru, obožavala je knjigu o anđelima koji svakoga dana adventskog razdoblja nastoje djeci podariti svoju vrlinu

VIDEO

Obitelj, prijatelji i poznanici u ponedjeljak su palili svijeće ispred podrumskog stana u Školskoj ulici u Rakitju u kojemu su se 1. siječnja ugušile Zorana H. (37), njezina kći (10) i njihova rođakinja L.Č. (7). Ni u ponedjeljak nisu željeli govoriti o strašnoj tragediji koja je potresla njihov kraj. Policija je nakon očevida izvijestila da je požar prouzročila svijeća na adventskom vijencu. Vatra se proširila na stolce i tapete, a potom sama ugasila. Zorana i djevojčice spavale su u drugoj sobi. U snu su i preminule. Dva mala anđela, kako ih nazivaju mještani, i same su voljele slušati priče o anđelima.

Curica (10) je na svom Facebook profilu otkrila da joj je jedna od omiljenih knjiga bila “Dnevnik dobrih anđela” Sanje Polak. Spisateljica u njoj pripovijeda o 24 dobra anđela koji svakoga dana adventskog razdoblja nastoje djeci podariti svoju vrlinu, razvedriti ih, zagrijati njihova srca ili otjerati tamu i obasjati ih svjetlošću.

Druga djevojčica, koja je zajedno s bratom blizancem pohađala OŠ Rakitje, u rujnu je napisala pismo kojim poziva bivšu premijerku Jadranku Kosor na otvorenje njihove škole.

- Gledali smo svaki dan kako naša škola raste - od kopanja velike rupe, zidanja pa sve do sada. Radosni smo što imamo prelijepu školu. Neki dan smo braco i ja trčali oko škole. Ima veliki ulaz, učionice su velike i obojene u različite boje. Voljeli bismo da nas pozdravite - učenike prvaše i našu novu školu. Da nam zaželite sreću, puno uspjeha, prijateljstava i lijepih događaja - napisala je. Želja joj se ispunila. Kosor i tadašnji ministar obrazovanja Radovan Fuchs otvorili su školu i čestitali prvašićima, među kojima su bili curica i njen brat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.