Obavijesti

News

Komentari 109

Tukao se s lopovom i vezao ga za stup: 'Vrebao nam je stan'

Tukao se s lopovom i vezao ga za stup: 'Vrebao nam je stan'
1

Splitski poduzetnik Josip Mijić uhvatio je provalnike u kući te jednog od njih zavezao za stup pa ga se sad sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju...

VIDEO

Dan nakon dramatične scene na Matejuški u Splitu, gdje je poduzetnik Josip Mijić (46) uhvatio dvojicu provalnika u kući s kojima se i potukao te jednog vezao za stup, splitska policija objavila je da su završili kriminalističko istraživanje. Mijića se tako sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju jer je, kako navode u PU splitsko-dalmatinskoj, na Trumbićevoj obali lakše ozlijedio dvojicu muškaraca, 41-godišnjaka i 29-godišnjaka. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Za ozljeđene muškarce policija je utvrdila sumnju da su tijekom 6. i 7. svibnja provaljivali u Mijićev stan u ulici Solurat. Kako doznajemo, dvojac sa zagrečakom adresom prebivališta, još ranije je unajmio apartman u blizini Mijićeve kuće u ulici Solurat. Danima su pripremali teren.

Pronašli sef, ali nisu ga uspjeli opljačkati

Dok je Mijić u srijedu 6. svibnja tijekom večeri s obitelji bio u konobi, kćer je čula da netko šuška po kući. Pitala je oca jesu li to gosti, s obzirom da u jednom dijelu kuće ima soba i apartmana za iznajmljivanje. No kako gostiju zbog koronavirusa nema, Mijić je ubrzo shvatio da je riječ o uljezima. Kako doznajemo, provalnici su uspjeli pronaći sef, no nisu ga uspjeli opljačkati.

Sutradan ujutro, 7. svibnja, opet su se vratili.

Krvavo jutro u Splitu: Jednog provalnika zavezao za stup?!
Krvavo jutro u Splitu: Jednog provalnika zavezao za stup?!

- Mijić se diže rano, oko 6:30 sati, i tada je na kameri primjetio dvojac koji pokušava provaliti. Uzeo je nekakav plastični konop, izašao van i počeo vikati: 'Ma jeste vi to mene pokušali opljačkati?!' Na to se dvojac dao u bijeg. Mijić je prvo uhvatio jednog, onog jačeg, i vezao ga za stup. Onda je uhvatio i drugog i držao ga do dolaska policije. Policiju je zvao netko iz obližnjeg kioska. Nije on njih mlatio na stupu kako se pisalo, čovjek je reagirao u afektu, pa išli su ga opljačkati, to je ružan osjećaj. Koliko znam, jučer se žalio da ga boli ključna kost, a jutros je išao i snimati – kaže nam izvor blizak obitelji.

Saznajemo i kako su pljačkaši odavno poznati policiji i imaju na desetke kaznenih djela u dosjeu. Policija je u petak ujutro, po završetku krim istraživanja, izvijestila i da su navedeni provalnici tijekom svibnja na području Splita počinili još tri provale od kojih jednu u pokušaju. Protiv obojice će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Josip Mijić inače je suvlasnik solinske "Građe" te još nekoliko manjih hotela u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.