Obavijesti

News

Komentari 42

Turist kod Pule nasukanog morskog psa vukao za rep

Turist kod Pule nasukanog morskog psa vukao za rep
7

Morski pas duži od dva metra nasukao se na plaži kod Pule u nedjelju. Turist je hrabro zakoračio i uhvatio ga za rep. Povukao ga je u dublje more

VIDEO

Dramatično spašavanje “nasukanog” morskog psa na Puntiželi, jednoj od najpoznatijih plaža u okolici Pule, snimio je u nedjelju ujutro 18-godišnji Puljanin Stefano Šterpin. S nekoliko prijatelja bio je na plaži te je ugledao sjenu ribe duže od dva metra. Došla je u tako plitko more da se nije mogla micati. Izvrnula se na leđa i činilo se da će uginuti.
- Morski pas se doslovce nasukao na obalu. Bilo je teško gledati ga kako pati, ali nitko se nije usudio ući u more i pomoći mu. Ipak je bio veći od svakog od nas. Nikad ne znaš što ti takva psina može napraviti kad se uplaši ili osjeti da joj je život ugrožen. Stajali smo na obali, gdje je sigurnije - prepričao je nesvakidašnji prizor mladi Puljanin.
Dok su on i njegovo društvo gledali kako morski pas hvata zrak u plićaku i uporno se koprca pokušavajući se vratiti u dubinu, pojavio se turist u majici i kratkim hlačama.
- Čovjek je hrabro zakoračio u more i u vodi dubokoj do koljena prišao psini kao da je riječ o kućnom ljubimcu. Uhvatio ju je za rep, lagano okrenuo i usmjerio prema dubokom moru. Spasio joj je život - rekao je Stefano Šterpin, koji je snimio spašavanje morske psine. Sva sreća, kaže, da u to vrijeme na plaži nije bilo djece jer je morski pas umalo izašao na obalu. Da su se djeca brčkala u vodi gotovo sigurno bi, dodaje Stefano, morski pas zgrabio nekoga.
- Muškarac kao da je točno znao što treba uraditi. Vidjelo se da se ne boji. Uhvatio ga je za rep, povukao u more i okrenuo. Morska psina otplivala je u dubine. Nikad u životu ništa slično nisam doživio. Bilo je fascinantno - oduševljen je bio Stefano Šterpin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C