Obavijesti

News

Komentari 1

Turiste dočekuju i tjeraju kamioni, mješalice i bageri

Turiste dočekuju i tjeraju kamioni, mješalice i bageri
7

U Krku općina u centru grada preuređuje zgradu za budući muzej. Na otoku Viru kamioni isipavaju šljunak i asfaltiraju cestu tik do krcate plaže Jadro

VIDEO

Kao i prijašnjih sezona, turiste su osim sunca na mnogim plažama dočekali i radni strojevi. Ne treba posebno naglašavati da kad vam iz dana u dan godišnji kvare kamioni, miješalice i bageri koji prekopavaju i asfaltiraju cestu, uređuju kuće ili plaže, odmor se pretvara u noćnu moru.
Na otoku Krku u centru Omišlja na Trgu Prikešte ruši se stara žbuka unutar zgrade kako bi ona mogla biti renovirana i pretvorena u muzej etno zbirke. Kako doznajemo od voditeljice za prostorno uređenje i komunalne poslove općine Omišalj Nataše Domišljanović, radovi nisu počeli u dogovoreno vrijeme i to zbog povećanog obima posla izvođača. Iako su radovi u ovom periodu godine ograničeni, oni se ipak ne mogu zabraniti, pa makar naručitelj bila i sama općina, kao u ovom slučaju. Vlasnici nekoliko trgovina i slastičarnica na trgu su zgroženi.
- Ima već tjedan dana kako rade. Na pješačku zonu parkiraju kamion i nekoliko radnika cijeli dan u prikolicu ubacuje kante stare žbuke, pijeska i kamenja, podignu oblak prašine - rekao je vlasnik zlatarne na glavnom omišljanskom trgu. Misli kako je bilo dovoljno vremena za radove. Preko puta budućeg muzeja nalazi se i terasa restorana. Turisti ga zaobilaze u širokom krugu kad vide prašinu. Bježe iz centra i preskaču večernje šetnje.
Ništa ljepši prizor ne krasi ni kupačima krcatu plažu Jadro na nešto južnijem otoku Viru. Od početka mjeseca lipnja na cesti tek par metara dalje u tijeku su bile pripreme za asfaltiranje prometnice duge 250 metara. Od početka tjedna kamioni sipaju šljunak i praše sve okolo, a miješalice paraju bubnjiće. Kupači s plaže doslovno bježe na mirnija mjesta.
- Namažem se kremom za sunčanje, a kad radnici rasipaju šljunak sva prašina mi se zalijepi za kožu. Ni djecu ne mogu samu pustiti na plažu jer strahujem da ne bi stradali jer moraju prijeći preko te ceste - rekla nam je čitateljica Dunja koja je u ponedjeljak fotografirala radove na plaži u Viru. Kaže kako je zbog sina (12) i kćeri (7) bila prisiljena otići na par kilometara udaljeniju plažu. Ništa lakše nije ni čitateljici S. V., mladoj mami jednoipolgodišnje djevojčice. Kaže kako joj je teško dijete zatvoriti u kuću, ali izvoditi malenu na tu silnu prašinu može joj škoditi. Načelnik općine Vir Kristijan Kapović objasnio je da su radovi zbog rebalansa proračuna morali pričekati. Njemu je čak normalno da turisti odlaze.
- Znam da smo malo inkomodirali kupače, ali da im to toliko smeta otišli bi oni na drugu plažu - rekao je Kapović. Dodao je da će radovi biti završeni najkasnije do četvrtka ujutro.
Turisti zasigurno mira neće naći niti na otoku Pašmanu gdje se produbljuje kanal Mali Ždrelac.
Iz Ministarstva za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva doznali smo da odluku o zabrani i ograničavanju građevinskih radova za vrijeme turističke sezone donose gradska ili općinska vijeća. Nadzor nad odlukama o zabranama provode stručne službe općine ili grada, u pravilu komunalni redari. Eventualne kazne također se mogu navesti u odluci o zabrani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...