Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Turisti će na ulazu u Tajland morati plaćati 20 kn pristojbe

Broj inozemnih turista u Tajlandu raste iz godine u godinu. Lani ih je bilo 38 milijuna, a ove ih se godine očekuje 41 milijun. Sa 20 kuna po glavi tako će zaraditi značajno više od troškoa za liječenje turista

Tourists pose for a photo at Asiatique night market, in Bangkok
Foto: Soe Zeya Tun/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Tajlandska vlada planira do kraja godine svim inozemnim turistima uvesti pristojbu od 100 bahta (20 kuna) za zdravstveno osiguranje, objavili su turistički dužnosnici. 

Nova mjera, koja će stupiti na snagu za šest mjeseci, nužna je i neće negativno utjecati na tajlandsku turističku industriju, kazao je državni tajnik u ministarstvu turizma Chote Thracu.

Tajlandska vlada već godinama planira uvesti obavezno zdravstveno osiguranje za sve posjetitelje jer oni godišnje naprave oko 300 milijuna bahta (62 milijuna kuna) troška u tajlandskim bolnicama, objavilo je ministarstvo javnog zdravlja. 

Broj inozemnih turista u Tajlandu raste iz godine u godinu. Lani ih je bilo 38 milijuna, a ove ih se godine očekuje 41 milijun. 

Novozelandska vlada nedavno je najavila da će turistima naplaćivati 35 novozelandskih dolara (150 kuna) na ulasku u zemlju i uglavnom ih namijeniti zaštiti svoje prirode. 

Pošto je Novi Zeland lani posjetilo 3,8 milijuna inozemnih turista, to bi značilo da će vlada novom pristojbom uprihoditi 570 milijuna kuna godišnje koje će namijeniti zaštiti okoliša i ulaganju u infrastrukturu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message