Obavijesti

Promo sadržaj

Turizam – mogućnosti za napredovanje neograničene

Turizam – mogućnosti za napredovanje neograničene
7

Hotelijerske kompanije su među najtraženijim poslodavcima koji zapošljavaju zaposlenike najrazličitijih profila – od konobara i kuhara do pravnika i kadrova u ICT-u, financijama i računovodstvu i kontrolingu

Svoju prvu turističku sezonu Marija Franjić u Valamaru je, kao tek završeni kuhar, odradila 2009.godine. Danas, devet godina kasnije je voditeljica u a la carte restoranu Valamar Rivijere, a za napredovanje je, osim vlastitog truda presudna, bila specijalistička edukacija u sklopu Valamar Akademije. Radi se o projektu voditeljskog razvoja ljudskih potencijala Valamar Rivijere, kroz koji je u posljednjih deset godina prošlo 150 ključnih zaposlenika koji danas rade na srednjim, višim i visokim menadžerskim pozicijama. Upravo kroz takve projekte, uz razne programe nagrađivanja i osiguranja dobrih uvjeta za zaposlenike, kompanije osiguravaju kvalitetu radne snage u sektoru u kojem se vide i najmanje pogreške.

Važnost ovakvih projekata za podizanje konkurentnosti turističkih kompanija došla je još više do izražaja u aktualnoj krizi kadrova koju u zadnje dvije godine prolazi turistički sektor u Hrvatskoj. Kao dio propulzivne turističke djelatnosti hotelijerske kompanije su među najtraženijim poslodavcima koji traže i zapošljavaju zaposlenike najrazličitijih profila – od konobara i kuhara do kadrova u ICT-u, financijama i računovodstvu, kontrolingu ili pravnoj službi.

Primjer Marije Franjić pokazuje kako se isplati ulagati u edukaciju i motivaciju zaposlenika da ostanu u kompaniji koja im omogućuje napredovanje.

U početku karijere, dakle odmah nakon završene škole Marija Franjić radila je u pansionu s 4 zvjezdice, potom je sezonu odrađivala u hladnom bloku, odnosno na sladoledima. Nakon toga je počela raditi u a la carte restoranu, gdje se od prošle godine nalazi na poziciji voditeljice. Početkom prošle sezone krenula je na Akademiju, jer se istaknula aktivnim radom. Naime, Marija Franjić osvojila je prvo mjesto u kategoriji restoranskog menija u organizaciji HKS-a (Hrvatski kuharski savez), na natjecanju na kojem je Valamar sponzorirao nagrade. Pred dvije godine sudjelovala je na natjecanju u organizaciji Udruge Talijana, gdje je osvojila 3. mjesto u kategoriji profesionalaca za najljepši kolač. Akademija joj je bila sljedeći izazov.

„Toplo preporučam ovu edukaciju, za mene je to bilo jako ugodno iskustvo, i tko god da je spreman na izazove neka se priključi Akademiji. Puno se tu nauči, svi imaju priliku kuhati i prolaziti različite pozicije. Mi kao kuhari prolazimo sve pozicije, slastičarnicu, doručak, a la carte, hladne i vruće blokove“, pojašnjava Franjić.

Zahvaljujući programu Valamar akademije, ali i ostalim programima u politici ljudskih resursa, Valamar Riviera stekla je odličan imidž na tržištu rada i u javnosti, što rezultira povećanim brojem otvorenih molbi kao i prijava za stručnu praksu. Uspješni hotelijeri danas ulažu u razvoj i karijeru top kadrova različitih profila jer tek sinergija znanja i vještina različitih kadrova čine turistički portfelj uspješnim.

Kako je poznato, Valamar Riviera nositelj je certifikata Poslodavac partner posljednjih 11 godina, te se nalazi među Top 5 poslodavaca u Hrvatskoj. Kompanija je samo u prošloj godini uložila 3 milijuna kuna u vanjsku edukaciju i razvoj ljudskih potencijala te više od 6 milijuna kuna u interne treninge i Valamar Akademiju. Isto tako, u promociju strukovnih zanimanja i stipendiranje uloženo je 600 tisuća kuna a u preventivne sistematske preglede 430 tisuća kuna.

Radnici Valamar Rivijere u prošloj su godini imali 6% veću plaću od prosjeka RH te čak 29% veću plaću od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj. Također, radnike nagrađuju kroz 17 različitih programa, te su u 2016. isplatili 10,3 milijuna kuna nagrada i stimulativnih dodataka na plaću. Ove godine je potpisano 178 novih ugovora na neodređeno vrijeme i gotovo 1000 ugovora sa stalnim sezoncima od kojih je preko 50% u programu Valamar+3 koji im garantira cjelogodišnja primanja i rad od najmanje 9 mjeseci tijekom godine.

U okviru Valamar Akademije osposobljeno je 66 % direktora, voditelja i pomoćnika direktora objekata Valamar Rivijere, što čini veći dio današnjeg upravljačkoga tima hotela i kampova. U kompaniji ističu kako, uz uspješan razvoj ključnih kompetencija zaposlenika, program Valamar akademije ima veliki motivacijski učinak na nominirane i uključene polaznike te njihov doživljaj priznanja, prepoznavanja i ponosa.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!